strmoglavi pad

Nizozemci dotaknuli dno: Reprezentacija očajna, u Osijeku posramljeni, a ovo je vrhunac muka

10.08.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što reprezentacija nije izborila plasman na zadnja dva velika natjecanja, a Osijek deklasirao PSV u kvalifikacijama za Europsku ligu prošle godine, nizozemski nogomet prima nove bolne šamare na klupskoj razini ovog ljeta...

Nizozemci su još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća igrali ključnu ulogu u europskom i svjetskom nogometu, a trijumfom u Kupu prvaka mogu se pohvaliti Ajax, PSV i Feyenoord, dok je reprezentacija u tri navrata igrala u finalu SP-a, a 1988. godine osvojila je Europsko prvenstvo.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

No, slavni dani nizozemskog nogometa čini se da su prošli, jer izabrana vrsta ove zemlje nije se plasirala na posljednje dvije velike nogometne smotre, dok su i klubovi sve slabiji u europskim natjecanjima.

Prošla klupska europska sezona bila je katastrofalna za Nizozemce, a ispadanje PSV-a u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv Osijeka bila je kulminacija razočaravajućih rezultata.

Ova se zasad čini još gora. Alkmaar je već ispao od kazahstanskog Kairata, a ovog četvrtka poraz su doživjeli i ostali predstavnici Nizozemske u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Da će Vitesse kod kuće izgubiti od Basela još se može razumjeti, ali katastrofa bivšeg prvaka Europe Feyenoorda u gostima kod Trenčina teško je shvatljiva.

Momčad koju trenira Giovanni van Bronckhorst izgubila je 4:0 u Slovačkoj, uz tri pogotka hrvatskog napadača Antonija Mancea.

Trenčin niti u Slovačkoj nije strah i trepet pa je ovaj rezultat još jedna potvrda da je nizozemski nogomet u strmoglavom padu i trebat će mnogo vremena da se oporavi...