JEDVA JE DOČEKAO

Nitko nije sretniji od njega što je Stipe Miočić izgubio, a izgleda da će bivšem prvaku pokušati oduzeti i ono što zaslužuje

28.03.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Tek jedno pitanje upućeno Dani Whiteu na službenoj UFC 260 konferenciji za medije odnosilo se na Stipu Miočića koji je ostao bez titule prvaka u teškoj kategoriji

Pitanja o Francisu Ngannouu, njegovoj budućnosti te potencijalnom ogledu s Jonom Jonesom su apsolutno prevladavala. Jedan se pripadnik medija na samom kraju ipak sjetio upitati predsjednika UFC-a što ovakav slijed događaja znači za Stipu Miočića te kakva je budućnost čovjeka s najviše pobjeda u povijesti borbi za titulu UFC prvaka teške kategorije. Dobio je zanimljiv odgovor, ali isto tako odgovor iz kojeg možemo pokušati donijeti neke zaključke.

'Sa Stipom imam jedan čudan odnos, ali ja ga volim. On je ljudina kakvu možete samo poželjeti. Zadržao je svoj posao u vatrogasnoj postrojbi. Vole ga u njegovom gradu. On će otići kao najveći teškaš u povijesti UFC-a, zapravo najveći u povijesti ovog sporta. Ne znam što slijedi Stipi. Najbolje za njega je da ode kući i odmori se sa svojom obitelji. Nakon toga ćemo razgovarati. Nemam o Stipi reći bilo što osim iskazati mu maksimalno poštovanje, prema njemu osobno, kao i prema svemu što je napravio za našu kompaniju', ono je što je White imao za reći o Miočiću, a prenosi Fight Site.

Smatra li to White da je Stipe gotov? Nije ga spomenuo kao kandidata za revanš, odnosno za treću borbu protiv Ngannoua, iako je to nešto što on realno zaslužuje. Isto tako, znajući Stipu, on će taj revanš vjerojatno prvom prilikom zatražiti.

  • +2
Stipe Miočić i Francis Ngannou, UFC 260 Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nitko nije sumnjao kako će izvedbom novog prvaka biti oduševljen Dana White, čovjek koji je Ngannoua na tronu vidio još spomenute 2018. godine. Tada se 'Predator' na isti nije uzdigao, no sada je.

'Izgledao je opako dobro, nevjerojatno. Večeras smo od njega vidjeli neke stvari koje ranije nismo. Udarci nogom u glavu, low kickovi, jako dobar grappling i obrana od rušenje, zastrašujuće. Imao je puno vremena za razmišljati nakon prve borbe protiv Stipe i odradio je svoj posao. Čak je primio snažan Stipin udarac i ostao na nogama. Impresivna izvedba', prvi su dojmovi Whitea s konferencije za medije nakon UFC 260 priredbe i slavlja novog prvaka.

Mediji su odmah počeli špekulirati o borbi Ngannoua protiv Jona Jonesa.

'Da sam Jon Jones i da sam kod kuće gledao ovu borbu, počeo bih skidati kilograme za srednju kategoriju', duhovit je bio White, nakon čega se nadovezao na Jonesovu poruku:

'Ja ovdje mogu sjediti cijeli dan i objašnjavati vam što znači poruka da vam se pokaže novce. Možeš ti uvijek reći da se želiš boriti protiv nekoga, no pitanje je želiš li to zapravo?'