SLUŽBENA POTVRDA

Novi veliki preokret u Maksimiru i kraj jedne uspješne ere; Dinamo raskinuo ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom

16.04.2020 u 11:48

Bionic
Reading

Kao što se posljednjih dana i najavljivalo, hrvatski nogometni prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom iako je prvo izgledalo kako neće doći do dogovora, jer je sastanak trajao gotovo četiri sata

'Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama', objavili su iz Maksimira.

Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je bio plaćen oko 1,2 milijuna eura.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Prezimio je s 'modrima' u Europi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem ožujka nakon što igrači i stručni stožer nisu pristali na smanje plaća po uvjetima kluba.

Dinamo je nakon toga uručio otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

Podsjećamo, Dinamo je zbog pandemije koronavirusa odlučio za trideset posto smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjeseci. No nisu svi u klubu pristali na rezanje prihoda i to nisu oni s najvećim primanjima - prva momčad, trener Nenad Bjelica i njegovog stožer...

Odgovor čelnih ljudi Dinama na tu odluku bio je žestok - raskinuti su ugovori o suradnji za članove stručnog stožera prve momčadi odnosno svi najbliži suradnici Nenada Bjelice. Otkaze su tako dobili pomoćni treneri Rene Poms i Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer i Karlo Reinholz te analitičar Jasmin Osmanović.

  • +4
Nenad Bjelica stigao na pregovore u Maksimir Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

No Nenad Bjelica je ostao do daljnjeg prvi trener Dinama, jer je imao ugovor na oko milijun i 200 tisuća eura na godinu do ljeta 2021. Do kraja ugovora klub bi mu bio 'dužan' nešto više od milijun i pol eura ukoliko bi dobio otkaz. Ako se tome dodaju dogovoreni bonusi za uspjehe u Ligi prvaka ove sezone i gotovo sigurno osvojeno prvenstvo, svota bi na kraju mogla premašiti dva milijuna eura!

Ipak, bilo je jasno da je suradnja između Bjelice i Dinama postala nemoguća pogotovo kada je 'savjetnik' Zdravko Mamić iz BiH javno objavio primanja prvog trenera, ali i bivših članova stručnog stožera.

Dan uoči današnjeg sastanka Bjelice i Dinama, sami igrači su popustili te počeli potpisivati nove ugovore sa smanjenim primanjima i bilo je jasno da se pobuni bliži kraj. No u ovakvoj priči nema pobjednika, jer je nastradao sam klub, atmosfera oko njega je opet, najblaže rečeno, crna, a Bjelica je bivši!