motogp

Ništa od jurnjave Le Mansom; odgođena je i šesta utrka Svjetskog prvenstva u motociklizmu

02.04.2020 u 19:46

Bionic
Reading

Velika nagrada Francuske, koja je bila na rasporedu 17. svibnja u Le Mansu, neće se voziti u tom terminu. Upitno je kad će uopće startati nova MotoGP sezona...

Ovo je već šesta ovosezonska utrka Svjetskog prvenstva motociklista koja je doživjela istu sudbinu. Točnije rečeno, peta koja je odgođena, dok je za sada samo utrka u Kataru skroz otkazana.

Katar je trebao biti domaćin prve utrke ove sezone, ali tu će se najbolji motociklisti vratiti tek u 2021. godini. Poslije toga, trebale su uslijediti utrke u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama. Obje su 'prebačene' za studeni, dok je i utrka za Veliku nagradu Tajlanda dobila novi termin - u listopadu.

Nakon svega otkazana je i Španjolska, koja se trebala voziti početkom svibnja, a za koju još nije pronađen novi termin. Sada će na čekanju za novi termin do daljnjeg biti i Francuska, odnosno Le Mans.

Ova utrka trebala se voziti od 15. do 17. svibnja, ali otkazana je zbog virusa Covid-19. Sljedeća utrka u kalendaru je ona u talijanskom Mugellu, koja bi se trebala održati 31. svibnja. No, ako je suditi prema trenutnom stanju pandemije koronavirusa koja je poharala Italiju i ona će gotovo sigurno biti odgođena.

Na otvaranju sezone na katarskoj stazi Losail International Circuit održane su tek utrke u klasama Moto2 i Moto3.