'BIKOVI' DOMINIRAJU

Ništa od Hamiltona i Vettela: Utrka u Monte Carlu dobila novog favorita!

24.05.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo odvezao je najbrža vremena na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Monaka, a u stopu ga je pratio timski kolega Max Verstappen pa Red Bull mora biti glavni favorit za trijumf u nedjeljnoj utrci...

Znali smo da će 'bikovi' biti brzi na uličnoj utrci u Monte Carlu, no malotko je očekivao da će dominirati na način na koji su dominirali ovog četvrtka na popularnoj stazi.

  • +3
Monte Carlo, treninzi Formule 1 Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Daniel Ricciardo na jutarnjem treningu vozio je krug 1:12.126, desetinki pol brži od Max Verstappena, dok je Lewis Hamilton na trećem mjestu zaostao više od tri desetinke, a Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen gotovo sekundu.

Na popodnevnom treningu Verstappen je dugo dominirao, ali Ricciardo ga je na kraju ipak uspio nadmašiti s novim rekordom staze 1:11.841.

Sebastian Vettel zaostao je za Australcem više od pola sekunde, a Lewis Hamilton gotovo sedam desetinki, što pokazuje da bi najveći favoriti utrka Formule 1 ovaj put mogli 'bikovima' prepustiti borbu za sam vrh.

Među šest najboljih još su prema očekivanjima bili Raikkonen i Bottas, dok će se za ostale pozicije među prvih deset voditi velika borba, u kojoj se zasad bolidi Renaulta i McLarena čini malo bržima od onih Tora Rossa i Force Indije.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 15 sati, a nedjeljna utrka počinje u 15:10.