NOVA KAZNA BAGDADU

Ništa čudno: Fifa suspendirala Irak

21.11.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Iračke vlasti nisu iznenađene odlukom Fife da suspendira Irak iz međunarodnih natjecanja, a irački odvjetnici već rade na žalbi

Fifa je suspendirala azijske prvake u petak, nakon što je nacionalni Olimpijski odbor raspustio Izvršni odbor Iračkog nogometnog saveza (IFA), što je rezultat spora oko kontrole nad sportom koji traje godinu dana. Glasnogovornik iračke vlade Ali al Dabag kazao je da je zabrana nastupanja na međunarodnim natjecanjima rezultat 'čistog podbadanja' IFA-e.

'Olimpijski odbor će objasniti Fifi razloge za raspuštanje administrativnog tijela IFA-e te financije i administrativne nepravilnosti koje su pratile njegov rad zadnjih pet godina', kazao je Dabag.

Dodao je da će biti organiziran izbor za nove čelnike IFA-e u skladu s iračkim i međunarodnim pravilima.

'Nismo iznenađeni ni razočarani odlukom Fife. Očekivali smo je i već smo ovlastili odvjetnike da rade na žalbi na tu odluku', rekao je Samir al Mousavi, dužnosnik Iračkog olimpijskog odbora.

To je druga zabrana nastupanja za Irak u 18 mjeseci, prva je trajala samo tri dana, a ova je uslijedila samo četiri mjeseca nakon što je Irak odigrao prve međunarodne utakmice od američke invazije 2003, obje protiv Palestine.