GROSJEAN TVRDI

'Nisam luđak ni manijak, radim na svojim greškama!'

09.01.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Romain Grosjean vjeruje da u nastavku svoje karijere neće raditi toliko pogrešaka kao u 2012. godini.

Francuski 26-godišnji vozač nije se proslavio za volanom Lotusa u prošloj sezoni. Izazvao je čitav niz sudara, od toga većinu u prvim krugovima, a u sjećanju ostaje onaj iz Belgije kada je iz utrke izbacio Fernanda Alonsa, Sergija Pereza i Lewisa Hamiltona. Zaradio je zbog toga suspenziju, a nakon što se vratio pomeo je Marka Webbera u drugom zavoju Suzuke. Australac ga je zbog toga nazvao 'manijak iz prvog kruga'.

'Pobjeda po svaku cijenu nije moj cilj, jer mi je san jednog dana postati prvak. Naravno, da bih bio šampion moram pobjeđivati utrke,' izjavio je Romain Grosjean za francuske medije pa objasnio:

'To me koštalo nadimka 'manijak iz prvog kruga', ali i to treba gledati u kontekstu. Mark je to rekao čim je izašao iz bolida u Japanu, još pod adrenalinom utrke. Ispričao sam se i to je sve što sam mogao. Nisam lud, svjestan sam rizika u sportu i naporno sam radio na ispravljanju pogrešaka. U posljednjih pet utrka nisam imao nikakvih problema i nema razloga vjerovati da ću ih imati u budućnosti.'

Sudari Romaina Grosjeana