ZALJUBLJENICA U TRČANJE

Nikolina Hrelec: 'Zahvaljujem se svima koji su me bodrili'

27.06.2012 u 16:10

Bionic
Reading

U utrci na 3.000 metara sa zaprekama 18-godišnja maturantica i zaljubljenica u trčanje ispunila je normu za sudjelovanje na juniorskom SP-u Barceloni, a presretna zbog tog pothvata, zahvaljuje se svima koji su je bodrili na stadionu Mladosti uz Savu

Nikolina Hrelec, 18-godišnja članica zagrebačkog Agrama, na hrvatskom juniorskom prvenstvu ispunila je normu za sudjelovanje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni u utrci na 3.000 metara sa zaprekama u vremenu 10:51,72 minuta.

'Prije utrke osjećala sam da ću istrčati normu, no bilo me malo strah. Ali kad sam istrčala (željeno vrijeme - op. a.) bila sam presretna. Odlično sam se osjećala!' Nikolina je oduvijek voljela trčati.

'Frendica Klara Rogalo me nagovorila da se počnem baviti atletikom, zato jer sam mršava. Ona je poslije odustala, a ja nastavila', dodala je.

Nikolina se atletikom počela baviti prije osam i pol godina u Mladosti, a prije nešto više od šest mjeseci pristupila je Agramu.

Kako se odlučila baš za utrku na 3.000 m za zaprekama? Je li riječ o posebnoj sklonosti?
'Trener Mladen Katalinić mislio je da mogu istrčati normu za sudjelovanje na Svjetskom juniorskom prvenstvu baš na 3.000 m sa zaprekama', istaknula je Nikolina.

Zaljubljenica u duge atletske pruge otkriva što joj znači nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni od 10. do 15. srpnja.

'Velik je to uspjeh. Razumije se, na Svjetskom prvenstvu nastojat ću trčati što najviše mogu, postići što bolji rezultat.'

Nikolina je završila sportsku gimnaziju.
'Bila sam vrlo dobra učenica. Najviše sam voljela tjelesni', nasmijala se pri spominjanju tog školskog predmeta. 'A zbog dobrog profesora, zavoljela sam i zemljopis.'

Kani studirati na Kineziološkom fakultetu. Sport, točnije: atletika, nekako su njezin životni izbor.

I Nikolinina mlađa braća bave se sportom.
'Nikola se bavi bacanjem kugle i koplja, Josip zasad igra tenis, no možda se i on počne baviti atletikom.'

Presretna zbog ispunjene norme, Nikolina je na kraju istaknula:
'Zahvaljujem se svima koji su mi za vrijeme utrke vikali, koji su me bodrili, kao i treneru Mladenu Kataliniću.'