LABUĐI PJEV

Nikola Vujčić opet u dresu Splita

16.01.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Nikola Vujčić (33) posljednji je hrvatski košarkaš koji je bio klupski prvak Europe. U Makabijevu dresu, 2006. u Pragu. Vujčićev posljednji klub bio je Efes Pilsen, a od ljetos je sportski direktor Splita. Iako trenutačno košarku ne igra, još nije odlučio oglasiti kraj karijere

'Ja još mislim igrati. Ako bude sve u redu, trebao bih u završnici domaćeg prvenstva igrati za Split.'

Prije toga naradit će se sređujući stanje u svom klubu. Kad je ušao u klub sa svojom Akademijom Vujčić, bilo je raznih protivljenja tome, no sada je i Grad spreman pomoći.

'Kad je predsjednik kluba Naletilić vidio da imam resurse koji mogu pomoći klubu, Akademija je postala servis kluba. Imamo stacionar sa 18 mjesta i u njemu zasad 12 igrača s kojima žive dva trenera i o kojima se brinu i dvije gospođe. Nismo išli u širinu, odmah radimo selekciju, to su klinci od 13 do 17 godina. Nastojimo selektirati klince za koje pretpostavljamo da će po svojim psihofizičkim osobinama moći igrati modernu košarku, ali i onu koja će se igrati u bližoj budućnosti. Krenuli smo prije dvije i pol godine u Rijeci, točnije u Kostreni, gdje sam za start dobio najbolje uvjete. Ovo ljeto preselili smo se u Split, a svi igrači Akademije Vujčić postali su igrači KK Split.