čekaju se reakcije

Nikola Pilić sasvim iskreno progovorio o Novaku Đokoviću i otkrio što zaista misli o cijepljenju i stavu srpskog tenisača

12.05.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih sportaša današnjice srpski tenisač Novak Đoković, nedavno je izazvao lavinu komentara nakon što je izjavio kako je protiv cjepljenja protiv koronavirusa.

'Osobno nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko primorava da dobijem injekciju da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li se ili ne podvrgnuti tome. Imam svoje mišljenje, a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u srpnju, kolovozu ili rujnu, mada nisu velike šanse, koliko sam razumio odmah nakon ukidanja stroge karantene će postojati zahtjev za obavezno cijepljenje, a cjepiva još nema', dodao je Đoković nakon čega su se na ovu temu užarile društvene mreže.

Odmah nakon što je u javnost dospjela izjava Novaka Đokovića, oglasio se i epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa.

'Kao jedan od najvjernijih Đokovićevih navijača, volio bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizaciji za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uvjerenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće izbjegavati direktne odgovore na pitanja u vezi s cijepljenjem, jer imaš ogroman utjecaj', napisao je Kon.

U cijelu priču sada se upleo i Nikola Pilić, hrvatski teniski stručnjak, koji je kao izbornik osvajao Davis Cup s Njemačkom predvođenom s Borisom Beckerom i Michaelom Stichom tamo još 1988., 1989. i 1993. godine, a vodio je i Hrvatsku do naslova 2005. godine. Bio je potom i savjetnik kada se Srbija okitila istim naslovom.

'Slažem se s Đokovićem, jer kao prvo, ima pravo na svoje mišljenje. Mora se napraviti pravo cjepivo, koje će biti testirano, pa tek onda dopušteno ljudima da ga uzimaju. Ja ću ga prvi uzeti, ako je dobro. Sve ostalo je veliki rizik, i s takvim stvarima ne smijemo se igrati. Tu je Nole u pravu, zašto bih uzimao nešto što nije sigurno? Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti pronaći pravo cjepivo, vidim da Amerikanci, Nijemci i Kinezi rade uvelike po tom pitanju i da su uložili milijarde u pronalaženju', rekao je Nikola Pilić za Kurir, a potom se osvrnuo i na svog bivšeg igrača.

'Novak će biti isti čovjek i nakon korone. Ne vidim razlog da bude drugačije. On je pametan, profesionalac, zna što radi i nema razloga da i nakon svega ne bude najbolji tenisač svijeta. Nadam se da će još dugo dominirati tenisom i osvajati mnoge turnire. Trebat će odigrati nekoliko manjih turnira, da uđe u ritam, i bit će onaj stari. Isto tako mislim da i ostalim igračima neće biti potrebno mnogo vremena da se vrate u staru formu', zaključio je Pilić.