ep u rukometu 2022.

Nikola Karabatić otkrio je tko je po njemu favorit ovog Europskog prvenstva; svi se pitaju je li ovo 'pila naopako'

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 12:01
  • Objavljeno 18.01.2022 u 09:27
Bionic
Reading

Francuzi su se doslovno prošetali prvim krugom rukometnog EP-a. Aktualni olimpijski pobjednici u Szegedu su na startu pobijedili Hrvatsku 27:22, potom deklasirali Ukrajinu 36:23 te se za kraj poigrali Srbijom 29:25. 'Les Expertsi' tako u drugi krug natjecanja prenose dva boda, ali Nikola Karabatić (37) ne misli da su favoriti za osvajanje naslova

Francuzi su na ovo Europsko prvenstvo stigli strašno oslabljeni, još na pripremama ih je pokosio koronavirus, a potom su ih sasjekle ozljede. 'Les Expertsi' su tako na ovaj EP stigli bez ozlijeđenih Luke Karabatića i Nedila Remilija dok je Elohim Prandi otpao nakon što je u novogodišnjoj noći izboden nožem...

No i bez svojih uzdanica Francuzi su lako riješili sve protivnike u prvom krugu Eura - dobili su Hrvatsku 27:22, potom deklasirali Ukrajinu 36:23 te se za kraj poigrali Srbijom 29:25. Kao pobjednici skupine C, Francuzi u drugi krug natjecanja prenose dva boda, a Hrvatska će u borbu za medalje krenuti s 'nulom'.

  • +16
Francuska - Srbija, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

I prije početka Eura svi su vidjeli Francuze, bez obzira na sve ozljede, kao jedne od favorita. A što na sve kaže najiskusniji u redovima 'Les Expertsa', Nikola Karabatić?

'Istina je da smo praktički s drugom momčadi, bez četiri strašno važna igrača, uspjeli nastaviti pobjednički ritam s Olimpijskih igara', rekao je Nikola Karabatić te istaknuo:

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ali Francuska nije favorit za zlato.'

OK, tko je ako nisu njegovi Francuzi?

'Za mene su favoriti Danci. Ne nedostaje im nitko, a za drugi krug vraća im se Lauge. Natjecanje je dugo i naporno, a nama ipak nedostaje previše igrača. Zato mislim da su Danci favoriti', zaključio je Nikola Karabatić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal