Logo (1)

ispali s eura

Nikola Karabatić oglasio se nakon katastrofe 'Les Expertsa'; šok i nevjerica u Francuskoj

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.01.2020 12:06
  • Objavljeno 13.01.2020 u 11:47
Bionic
Reading

Prvo su ih dobili autsajderi Portugalci, a onda i domaćini Norvežani. I bio je to oproštaj Francuza od rukometnog EP-a iako ih do kraja čeka još jedna utakmica u skupini, ona s BiH. No, 'Les Expertsi' su otpali, neće u borbu za medalje, a to je neuspjeh kojeg nisu doživjeli još od 1978. godine

Velika i moćna Francuska je na koljenima. Vladari svjetskog rukometa detronizirani su na najbrutalniji način - prvo su im autsajderi Portugalci pokazali da nešto ne štima u redovima 'Les Expertsa', a onda su Norvežani presudili Didieru Dinartu i njegovim izabranicima.

Tako Nikola Karabatić, Luc Abalo, Cedric Sorhaindo i ostatak 'pjetlića' mogu pakirati torbe i krenuti kuću. Dosta su se sramotili na ovom EP-u.

'Kriza? A ako vi baš hoćete tako ocijeniti, učinite to. Ali, ne, ja ne mislim da smo u krizi', rekao je izbornik Didier Dinart nakon poraza od Norvežana koji je izazvao salvu kritika francuske sportske javnosti.

'Dobro su se dečki borili, ali Norveška je jaka, a uz to je i domaćin. Dali smo sve od sebe. Nema krivaca, nije ovo ničija krivnja. Naš je rukomet, jednostavno, nakon puno godina napravio jedan korak u prazno, a ako se ovako nastavi onda ćemo morati sami sebi priznati da nismo na potrebnoj razini', zaključio je Dinart.

Nervozu je pokušao primiriti Nikola Karabatić. Šok i nevjerica paralizirali su francusku rukometnu javnost, razumije Karabatić jako dobro da su navijači razočarani, ali...

  • +4
Francuska - Norveška, rukomet, EP 2020. Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold

'Kad smo osvojili brončanu medalju na prošlom Svjetskom prvenstvu, rekli smo da su nam rezultati u padu. Pa da, možemo sada reći da smo u krizi. Nakon svega nije važno kako se ovo naziva, važno je što ćemo poduzeti nakon ovoga', rekao je Karabatić nakon poraza od Norveške i nastavio:

'Malo smo se previše navikli na medalje i trofeje, na to da smo stalno na podiju. Stvar je otišla do te mjere da su i treća mjesta, brončane medalje proglašavane neuspjehom. Istina, ovo je velika mrlja na svima nama, ali ne zaboravimo da smo razočarani bili i prije Olimpijskih igara 2012. i 2016. pa smo oba puta otišli do finala, a 2012. godine smo pobijedili i uzeli zlato! A svi se slažemo da ispadanje u skupini nije rezultat s kojim se kući treba vratiti momčad koja nosi francuski dres. Sada nam ostaje proći kvalifikacije, izboriti Olimpijske igre pa u Tokiju isprati ovaj šokantno gorak ukus', zaključio je Nikola Karabatić.