KAKO ĆE SE OVO RASPLESTI

Nikola Kalinić pred transferom života, no pitanje je može li istrpjeti ono što nije u hrvatskom dresu!

30.06.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Nije prvi puta da se piše o odlasku Nikole Kalinića iz Milana, ali talijanski mediji tvrde da je zanimanje za hrvatskog napadača pokazao madridski Atletico

Prošle sezone Kalinić je dres Fiorentine zamijenio onim Milana. Bio je to korak naprijed u karijeri 30-godišnjeg Solinjanina, jer je klub sa San Sira imao velike ambicije te je na pojačanja utrošio 200 milijuna eura.

No niti je Milan imao dobru sezonu (ni blizu pozicije u prvenstvu koja vodi u Ligu prvaka), niti se hrvatski golgeter proslavio, a još su ga na zub uzeli i navijači milanskog kluba.

Utjeha za Kalinića trebalo je biti Svjetsko prvenstvo, napadač Milana našao se na popisu putnika za Rusiju, ali u nacionalnoj vrsti nije bilo sve idealno. Kod Dalića nije imao mjesto u prvih 11, to mu se nije svidjelo, odbijao je ući u igru kada je trebao dobiti malu minutažu te ga je hrvatski izbornik poslao doma.

'Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao i trebao je ući drugo poluvrijeme, ali je rekao da nije spreman i da je osjetio problem s leđima. To je bilo i protiv Brazila, a i na treningu poslije Nigerije. Ja sam to mirno prihvatio, trebam maksimalno spremne igrače i odlučio sam da više neće biti s nama', rekao je tada Dalić.

Kalinić se vratio u Hrvatsku, ali nakon neugodne epizode u nacionalnom dresu i dalje je tražena 'roba'.

Prema pisanju Corriere della Sere trener Atletico Madrida Diego Simeone raspitivao se u Milanu za Nikolu Kalinića. Argentinski strateg želi ga u svlačionici te ga vidi kao zamjenu za Diega Costu i Antoinea Griezmanna, jer Atletico na više 'fronta' lovi trofeje, a sezona je duga.

Nikola Kalinić vratio se iz Rusije nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Navodno bi se i 'rossoneri' riješili Kalinića, a hrvatski napadač dobio bi priliku igrati za klub koji će se sljedeće sezone natjecati u Ligi prvaka za razliku od Milana. Bio bi to definitivno transfer karijere za hrvatskog napadača.

Naravno, sada je pitanje (i problem) kako bi Kaliniću sjelo to što ne bi bio prvi izbor Simeonea, jer bi prednost imali spomenuti Costa i Griezmann, a po primjeru iz reprezentacije naš ofenzivac nije baš osoba koja će strpljivo čekati priliku s klupe.

Najbolje od Nikole Kalinića