glas naroda

Nikola Jokić jednom rečenicom izazvao lavinu negativnih komentara u Srbiji

15.05.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Najplaćeniji košarkaš s područja bivše Jugoslavije, centar Denver Nuggetsa, Nikola Jokić, u svojoj domovini Srbiji baš više i nije toliko obožavan. Jedna njegova izjava izazvala je nevjerojatnu količinu negativnih komentara

Iako je svojim igrama na NBA parketima oduševljavao sve, posebice u Srbiji, Nikola Jokić preko noći je postao meta tih istih obožavatelja.

Naime, nakon što je sa svojim Denver Nuggetsima ispao iz NBA doigravanja, Jokić je komentirao i priključivanje srpskoj košarkaškoj reprezentaciji, koju ovog ljeta čeka nastup na svjetskom prvenstvu u Kini, a koje se igra od 31. kolovoza do 15. rujna.

Iako očito još nije odlučio hoće li ili neće nastupiti za reprezentaciju, ovu Jokićevu izjavu srpski su navijači dočekali 'na nož'.

'Bit će važno kako se osjećam, što moj tim misli o tome, što misli moja obitelj, moj agent. Da li je to dobro za mene', bila je Jokićeva izjava, koja je izazvala revolt.

Inače, Jokić je već preskočio nastup na Eurobasketu 2017. godine, kada je Srbija dogurala do finala, a prošlog ljeta potpisao je petogodišnji ugovor za 150 milijuna dolara, kojim je postao najplaćeniji košarkaš s prostora bivše Jugoslavije.O slučaju Jokić prije nekoliko mjeseci pričao je i Predrag Danilović, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije.

'Mislim da dečko nema želju igrati za reprezentaciju. Da ne lažemo jedni druge, ali to bi trebalo reći baš on. Kao predsjednik KSS, bio bih najsretniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka posljednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može...,' krajem 2018. godine rekao je Danilović.