MAMIĆU NA SRAMOTU

Niko: Za mene postoji samo Dinamo

07.02.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Iako je iz Dinama protjeran, baš kao i Robert Prosinečki, Niko Kranjčar prema klubu iz Maksimirske osjeća najveću ljubav. Na dušu Zdravka Mamića, koji ga je potjerao i navukao bijes navijača na njega

Niko Kranjčar proživljava turbulentne dane u Tottenhamu. Ne igra, trener mu priliku daje na kapaljku, a kada se izjasni da bi otišao, isti taj Redknapp veseli se njegovu neuspješnom transferu. Na svu sreću, Niko trenutno ima dodatni motiv, a to je skoro rođenje djeteta, što svakako dokazuje i njegovu potpunu zrelost jer svjestan je da upravo zbog te činjenice treba ostati miran i čuvati ljubav za maleno stvorenje koje će mu se uvijek veseliti, pa makar i ne igrao.

Niko je pravi profesionalac, čemu se divi i Redknapp, ali mu priliku daje tek kada zagusti. Ili kada nema koga gurnuti u vatru. Tako je bilo i u subotu, a Niko je zabio prekrasan gol za pobjedu protiv Boltona, i to u drugoj minuti sudačke nadoknade, za ostanak u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Novinari Mirrora posvetili su velik prostor našem igraču, uvidjevši da Kranjčar uživa u pažnji Tottenhamovih navijača, ali i da osjeća prazninu jer ne igra.

'Osjetio sam svu ljubav navijača, no u mom srcu mjesto ima jedan klub, a to je klub iz mog rodnog grada, zagrebački Dinamo.'

Naravno, svjestan je Niko da je njegova sadašnjost Tottenham i da s njim treba dijeliti osjećaje.

'Svugdje se možete osjećati ugodno i ja sam sretan što sam dio ovog velikog kluba koji ima veliku povijest. Prije ovoga gola bio sam jako frustriran jer svi mi želimo igrati. No sada mi je najvažnije što smo pobijedili i što smo ostali u borbi za Ligu prvaka', poručio je Kranjčar, stavivši soli na ranu Redknappu, ali i pokazavši da ima razumijevanja za više ciljeve. Tako se osvrnuo i na Mamićevu odluku da 'skrati jezik' mladom nogometašu koji se, kao kapetan, borio za suigrače u svlačionici, nakon čega je stavljen na 'stup srama' i prokazan kao izdajica. Nažalost, zbog takvog rezoniranja Dinamo je ostao bez vrhunskog igrača i još kvalitetnije osobe.