njemački kup

Niko Kovač u posljednjim trenucima utakmice izbjegao blamažu; četvrtoligaš izbacio Köln

29.10.2019 u 22:15

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna u šesnaestini finala njemačkog Kupa gostovali kod drugoligaša Bochuma koji je u zoni ispadanja. No, Bavarci su 'visili' doslovno do posljednjih trenutaka utakmice, u 83. minuti gubili su 1:0, a onda u samo šest minuta zabili dva gola

Uspjeli su nogometaši Bayerna na čelu sa svojim trenerom Nikom Kovačem izbjeći blamažu. I to doslovno u samoj završnici utakmice u gostima kod očajno lošeg Bochuma koji je u zoni ispadanja, ali na ljestvici druge lige...

Domaći su poveli autogolom Daviesa u 36. minuti, a strahovali su sve do završnice. Onda se prvo u 83. minuti ukazao Gnabry i zabio za 1:1, a pobjedu Kovaču donosi otpisani Thomas Müller golom za 2:1 u 89. minuti utakmice.

Ivan Perišić je igrao prvih 45. minuta, a onda ga je zamijenio Lewandowski.

Hoffenheim je gostovao kod trećeligaša Duisburga i slavio 2:0. Oba su gola pala u drugom poluvremenu, u razmaku od samo pet minuta. Prvo je u 53. zabio Florian Grillitsch, a za konačnih 2:0 u 58. minuti utakmice zabija Sargis Adamyan.

Andrej Kramarić odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Union Berlin Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Iznenađenje večeri priredio je četvrtoligaš Saarbrücken koji je na svom terenu bio bolji od prvoligaša Kölna 3:2. Pobjedu Saarbrückenu donio je Tobias Janicke u 90. minuti.

U dvoboju bundesligaša do pobjede je stigao Union Berlin koji je slavio na gostovanju kod Freiburga 3:2.

U srazu bivših prvoligaša koji trenutno 'haraju' popularnom 'cvajtom', tj. 2. Bundesligom, Stuttgart je nakon produžetka slavio kod HSV-a 2:1, u 113. minuti za pobjedu 'švaba' zabio je Al Ghaddioui.

Dalje je prošao i Schalke koji je u gostima kod drugoligaša Arminije Bielefeld slavio 3:2. Bayer je u Leverkusenu 1:0 pobijedio Paderborn.

Njemačka kup

Saarbrucken-Koln3:2
Duisburg-Hoffenheim0:2
Freiburg-Union Berlin1:3
Bochum-Bayern Munchen1:2
Arminia Bielefeld-Schalke 042:3
Darmstadt 98-Karlsruher0:1
Bayer Leverkusen-Paderborn 071:0
Hamburger SV-Stuttgart18:30