već pregovaraju

Niko Kovač spašava našeg reprezentativca: Ivan Perišić najbolji je izbor za ovaj Bayern

09.08.2019 u 06:40

Bionic
Reading

Bio bi to transfer koji bi zadovoljio sve zainteresirane strane, u ovakvom raspletu priče ne može biti gubitnika, tvrde izvori bliski minhenskom Bayernu koji je već započeo pregovore oko dovođenja Ivana Perišića

Tko pije, a tko plaća? To se u ovom ljetnom prijelaznom roku jednostavno ne zna. Jer sve se ponovno počelo 'kuhati' nakon što je u četvrtak u 18 sati završio prijelazni rok u Engleskoj. Puno je igrača 'izvisilo', nije odrađen niti jedan spektakularan transfer, no u ostalim europskim ligama trgovina i dalje traje.

Tako su prvo talijanski mediji plasirali vijest kako je Ivan Perišić (30) - kojeg je novi trener Intera Antonio Conte jednostavno prekrižio iz svojih vizija momčadi - blizu odlaska u Romu. U tom bi poslu put Milana krenuo Edin Džeko... No, Romi ne treba još jedno lijevo krilo, a ne pomaže ni odšteta od 25 milijuna eura koliko Inter traži za našeg reprezentativca.

I kad se činilo da će Perišić po tko zna koji put ovog ljeta morati 'podviti rep' i nezadovoljan čekati u Interu, stigla je nova senzacija. Sada puno konkretnija ponuda koja bi hrvatskom reprezentativcu definitivno mogla oživjeti karijeru.

>> Ivan Perišić mora otići iz Intera; ovo se čini kao najbolje rješenje za hrvatskog reprezentativca

Njemački mediji otkrivaju kako su čelnici Bayerna odlučili izaći u susret treneru Niki Kovaču te mu omogućiti tražena pojačanja. Transfer Leroya Sanea propao je, ali Bavarci očajnički trebaju 'snagu' u napadačkom dijelu. I tu se odjednom otvorilo mjesto za Ivana Perišića! Niko Kovač jako dobro zna što bi dobio njegovim angažmanom, u ovom trenutku mu nedostaje igrač njegovih kvaliteta, a pojedini njemački mediji bliski Bayernu tvrde kako je baš Perišić najbolji izbor za ovu momčad Bavaraca.

  • +7
Ivan Perišić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Perišićeva je prednost u tome što je već igrao u Njemačkoj, iza njega su dvije sezone u Borussiji Dortmund te četiri sezone u Wolfsburgu iz kojeg je za 16 milijuna eura u ljeto 2015. godine i stigao u Inter. Bundesligu poznaje sjajno, jezične barijere također neće biti, a s Kovačem je već surađivao u hrvatskoj reprezentaciji i zna što može očekivati. Svi su preduvjeti za njegov angažman tu.

Probleme bi mogao raditi Inter. Naime, Bayern bi Perišića za početak uzeo na posudbu uz pravo otkupa ugovora nakon prve godine. Inter bi ipak novac. Koliko su u Interu očajni govori i podatak da su za 'ozbiljne kupce' spremni doslovno prepoloviti odštetu i Ivana Perišića pustiti čak i za manje od 25 milijuna eura. Neki talijanski mediji govore o nekih 20 milijuna odštete, sve kako bi barem malo napunili blagajnu.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

I tu se u priču uključio i Monaco koji je također zainteresiran za Perišića. Prednost 'kneževa' u ovom poslu je u tome što imaju novac, mogu bez problema platiti 20-tak milijuna eura za hrvatskog reprezentativca. Pitanje je koliko su oni zanimljivi Perišiću s obzirom na snagu francuske lige i činjenicu da Monaco neće igrati u Europi ove sezone. Tu je Bayern, barem što se samo igrača tiče, u ogromnoj prednosti. No, pitat će se nešto i Inter...