odmori se, zaslužio si

Niko Kovač napokon može odahnuti; predsjednik Bayerna potvrdio ono što su svi željeli čuti

26.05.2019 u 18:20

Bionic
Reading

Dan nakon što je minhenski Bayern osvojio dvostruku krunu, predsjednik bavarskog ponosa Uli Hoeness potvrdio je kako hrvatski stručnjak Niko Kovač ostaje na klupi njemačkog nogometnog velikana...

'Niko Kovač sto posto ostaje za kormilom Bayerna', poručio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness dodavši kako su u klubu zadovoljni trenerom.

Hoenes je demantirao pisanje njemačkih medija kako između Kovača i svlačionice postoji sukob.

'To su sve bajke. Momčad ne može tako dobro igrati nogomet, ako nije dobar odnos između trenera i igrača', dodao je naglasivši kako se Kovač još može razvijati kao trener.

Uli Hoeness je tijekom sezone nekoliko puta stao na stranu hrvatskog trenera, a posljednji put se oglasio u travnju.

'Kad trener u prvoj sezoni vodi na ljestvici četiri kola prije kraja i dođe do finala Kupa, onda je napravio dobar posao. Nemamo se na što požaliti', kazao je tada Hoeness dodavši:

'Ne znam zašto ljudi i dalje sumnjaju u Kovača - on je jako uspješan ove sezone.'

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Bayern je u subotu u finalu Kupa u Berlinu pobijedio RB Leipzig 3:0, nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka. Nakon berlinskog slavlja oglasio se i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Legenda njemačkog nogometa je tijekom sezone često imala pritužbe na rad i rezultate Nike Kovača, a u jednom trenutku je upozorio Kovača kako na klupi Bayerna nitko nije siguran. Međutim, sada je 'okrenuo ploču'.

  • +9
Njemačka, DFB Pokal, Leipzig - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nikad nismo rekli da preispitujemo njegovu ulogu. Niti jednom nismo rekli da on neće biti naš trener sve dok ima ugovor, a to je barem do 2021. godine,' kazao je Rummenigge.