Hrvat je pravi hit

Niko Kovač najavio veliki derbi o kojem će mnogo toga ovisiti, pa iskreno progovorio o sucima i njihovoj ulozi u nogometu

01.05.2021 u 08:47

Bionic
Reading

Niko Kovač radi čuda s Monacom s kojim sada dočekuje Lyon u 35. kolu francuske nogometne lige

Monaco u nedjelju u derbiju 35. kola francuske nogometne lige dočekuje Lyon. Momčad Nike Kovača je treća sa 71 bodom iz 34 kola i lovi prvi Lille koji ima 73 osvojena boda i drugi PSG koji je na 72. Lyon je četvrti sa 67 bodova pa će ovaj susret itekako biti zanimljiv.

'Lyon je velik klub. Uvijek imaju najveće ambicije, a prošle sezone su igrali i polufinale Lige prvaka. Žele ponovno igrati u tom natjecanju. Ako pobjedimo, izgubit će svoje šanse, ali mi smo još jako daleko od pobjede. Ne možemo do rezultata doći pričom, samo djelovanjem', rekao je Kovač pa nastavio:

'Sve ovisi o tome kako će se odvijati utakmica. Ako se pokaže da presing funkcionira, reći ću igračima da tako nastave. Prvenstveno želimo uživati u utakmici. Sve drugo je sporedno. Uvijek idemo na pobjedu, ali najvažnije je da pružimo dobru partiju protiv jako ozbiljnog protivnika. Bodovi će doći.'

Novinare je, između ostalog, zanimalo i zašto Kovač nikada ne komentira suđenje.

'Nikad ne komentiram suđenje jer znam da se suci uvijek trude dati sve od sebe i donijeti najbolje odluke. Ne osuđujem ih i ne žalim se nakon utakmice zato što je utakmica tad gotova. Nikad me nećete čuti da se žalim na suce', rekao je Kovač.

Hrvatskom treneru su postavili i pitanje što misli o smanjenju Ligue 1 s 20 na 18 klubova o čemu se u zadnje vrijeme govori u Francuskoj.

'Rekao sam to na početku sezone. Mislim da liga mora ostati u ovom formatu. Nema razloga da ga mijenjamo. Ima dovoljno mjesta za svih 20 klubova i svi zaslužuju priliku da se bore u najvišem rangu. Ako smanjite broj ekipa, gubite duh solidarnosti među klubovima. Mislim da je to jako važno, posebno u ovim vremenima', poručio je Kovač.