zbog njega je otišao...

Niko Kovač ga je otpisao, a sada će Thomas Müller od Bayerna dobiti doživotni ugovor

31.03.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Thomas Müller (30) legenda je minhenskog Bayerna, jedan od senatora u svlačionici bavarskog velikana. Njemački mediji svojedobno su ga proglasili glavnim krivcem pobune u momčadi Bayerna zbog kojeg je bivši hrvatski izbornik Niko Kovač dobio otkaz u Münchenu

Bila je ovo burna sezona u Münchenu, momčad Bayerna doživjela je velike promjene nakon odlaska Nike Kovača s mjesta trenera, a sada će neki od igrača koje je bivši hrvatski izbornik držao 'na ledu' dobiti nagradu aktualnog klupskog vodstva.

Među prvima koji je profitirao nakon Kovačeva odlaska je Thomas Müller (30). Baš su Müllera njemački mediji istaknuli kao vođu pobune u svlačionici i jednog od krivaca za otkaz Niki Kovaču.

No, Müller je ikona minhenskog kluba, cijelu je karijeru u Bayernu i većina se igrača, kao i dio klupskih čelnika, priklonio se njegovoj pobuni te je Kovač morao otići.

Müller je pod novim trenerom Hansom Flickom proigrao, a sada mu je ponuđen i novi ugovor prema kojem bi karijeru i završio u klubu u kojem je cijeli život. Naime, Müller je u Bayern stigao kao desetogodišnjak još 2000. godine, u klubu je puina dva desetljeća! U seniorskoj je momčadi debitirao u sezoni 2008./'09., a od tada je odigrao 521 utakmicu u svim natjecanjima te je zabio 195 golova.

Trenutni mu ugovor završava u lipnju 2021. godine, a prema novom bi se u Bayernu zadržao do 2023. godine s mogućnosti produžetka za još jednu dodatnu godinu.

  • +4
Schalke - FC Bayern, Kup, 3.3.2020. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

U Bayernu su se odlučili na ovaj potez jer je Müller već neko vrijeme otvoreno pregovarao s Manchester Unitedom koji ga je želio angažirati u zimskom prijelaznom roku. 'Crveni vragovi' su poslali konkretnu ponudu, no Bayern je za svog napadača tražio najmanje 30 milijuna eura odštete. Dobar je Müller, ali to je ipak previše...

Tako će ovaj napadač najvjerojatnije karijeru završiti u klubu u kojemu je i napravio prve nogometne korake, jedan je to od rijetkih primjera vjernosti u ovom suludom trgovanju igračima. Ove je sezone Thomas Müller odigrao 31 utakmicu za Bayern u svim natjecnajima te je zabio osam golova.