LIJEPOM NAŠOM

Nike Coast Run došao do Zadra

23.08.2012 u 19:40

Bionic
Reading

Zadar se sinoć potrudio pružiti veliku dobrodošlicu timu Nike Coast Run koji je odlučio predah napraviti upravo u tom gradu

Parkirali su svoj kombi Nike nasred rive i mnoštvu znatiželjnika prepričavali svoje dogodovštine s napornog puta te dijelili savjete kako što bezbolnije početi s treninzima za veliku utrku WE RUN ZAGREB.

Predstavljajući svoje nove proizvode i aplikaciju Nike +, tvrtka Nike je za ovo ljeto organizirala utrku uz obalu Hrvatske, Coast Run. Radi se o specifičnoj utrci koju će obilježiti puno prijeđenih kilometara, koja će obići najljepše obalne gradove Hrvatske te kroz koju bi se trebali pokazati određeni noviteti i mogućnosti Nikeove opreme.

Nikeovom timu pridružio se i glumac Duško Modrinić koji će i ove godine sudjelovati u velikoj utrci WE RUN ZAGREB.

Pet momčadi hrvatskih Nike + korisnika se pridružilo gameonworld globalnoj misiji i izazvali su sami sebe da trče brže, dalje ili duže no ikad prije na utrci We Run the Coast.

Inspirirano prekrasnim pogledom na dalmatinsku obalu, 30 trkača (šest po timu) će pretrčati cijelu hrvatsku obalu - 916 kilometara u 41 dan. Svaki tim će se ostati motiviran postavljanjem osobnih Nike+ ciljeva i praćenjem napretka kroz aplikaciju Nike+ Running na svojim smart telefonima. Tim Tough trkača imao je čast svladavanja prve etape trke, između Molunata i Hvara s ciljem ukupnog logiranja što je više moguće kilometara. Četrdeset i jedan naporan sat kasnije, tim je otrčao ukupno 450 kilometara.

Drugi tim Pump Runners počeo je svoju dionicu u Hvaru, a završio u Šibeniku na Terraneo festivalu. Članovi tima u svojem izazovu pretrčali su ukupno 182 kilometra trčeći prosječnom brzinom od 6,14 minuta po kilometru. Cilj koji su si postavili je cilj najbržeg kilometra, a to su nadamo se i postigli pretrčavši kilometar za dvije minute i 53 sekunde. Snaga klade valja i CARUJE! - moto je najnabrijanijeg tima među obalnim trkačima. Olimpijski nabijeni i bezobrazno brzi, ovi trkači ne staju ni na cilju!

Utrka We Run the Coast je početak epskog hrvatskog trkačkog putovanja, a kulminirat će 29. rujna na velikoj utrci WE RUN ZAGREB koja će okupiti 10.000 sportaša i lokalnih slavnih osoba na spektakularnoj 7-kilometarskoj utrci kroz grad.