predsjednik na putu

Nikad zvučnije ime na pragu kluba iz HT Prve lige; Meštrović u Osijek dovodi nizozemsku legendu?

06.10.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Ivica Kulešević u subotu je upisao i treću pobjedu otkako je zamijenio Dinu Skendera na klupi Osijeka. No, kod Kuleševića je pisalo 'v.d.' i pitanje je hoće li mu predsjednik kluba Ivan Meštrović ostaviti momčad u rukama na duži period

Nakon pobjede 2:1 nad Goricom, do koje su igrači Osijeka stigli iako su 0:1, pred slavonskim prvoligašem je pauza uzrokovana reprezentativnim obvezama.

I ako postoji najbolji trenutak za dovođenjem novog trenera, onda je to sada. Međutim, naše je uvjerenje da i Kulešević ima pravo na prigodu, tim prije što je u tri utakmice upisao tri pobjede.

Ipak, kod predsjednika Ivana Meštrovića postoji i onaj menadžerski 'crv', zbog kojeg se na ovu priču gleda puno profesionalnije, odnosno bez previše sentimenta. I ako je Meštrović odlučio dovesti nekog trenera iz inozemstva, radi to zbog neke svoje poslovne politike.

A prema informacijama koje je u medijski prostor pustio portal Republika.eu, navodno se razmatra dovođenje Clarenca Seedorfa.

Clarence Seedorf bivši je nizozemski profesionalni nogometaš. Prvi je igrač koji je Ligu prvaka osvojio s tri različita kluba, Ajax (1995.), Real Madrid (1998.) i Milan (2003. i 2007.).

Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 87 utakmica, a postigao 11 golova.

U trenerske vode krenuo je 2014. kao trener Milana, da bi potom trenirao Shenzhen, Deportivo de La Coruñu, a okušao se i kao izbornik kamerunske nogometne reprezentacije.

  • +8
Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo, NK Osijek - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL