FIFA_SP_2018.svg

BIZARNO POSTIGNUĆE

Nikad u životu nije igrao za francusku reprezentaciju, a postao je svjetski prvak

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 20.07.2018 09:14
  • Objavljeno 20.07.2018 u 09:14
Bionic
Reading

Golman bogatog PSG-a Alphonse Areola s Deschampsovom reprezentacjiom osvojio je u Rusiji naslov svjetskog prvaka, a u karijeri još nije odigrao niti jednu utakmicu za reprezentaciju Francuske...

Francuski 25-godišnji čuvar mreže najbizarniji je junak proteklog Svjetskog prvenstva. Naime, nakon odlične sezone na golu PSG-a dobio je poziv Didiera Deschampsa i priključio se seniorskoj reprezentaciji za koju nikad nije odigrao niti jednu utakmicu.

Izbornik ga nije iskušao niti u prijateljskim utakmicama uoči početka SP-a pa je bez debija u nacionalnom dresu otišao u Rusiju, a s obzirom da su Lloris i Mandanda ispred njega, očekivano nije dobio priliku niti na svjetskoj nogometnoj smotri.

Areola je gledao s klupe kako njegovi osvajaju svjetsku titulu i zatim primio zlatnu medalju te podigao pehar, bez da je okusio kako je igrati za francuske seniore.

Bizarno postignuće, ali nije prvi kojem je to uspjelo. Naime, veliki Franco Baresi također nije odigrao niti minute u reprezentativnoj karijeri uoči SP-a u Španjolskoj 1982. godine kojeg je Italija osvojila, iako je bio pozvan i na Euro dvije godine ranije. Također je postao svjetski prvak bez minute u dresu reprezentacije, poput Areole. Kasnije je odigrao 81 utakmicu za 'azzurre', a sličnoj priči nada se i ovaj francuski vratar...

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL