FIFA_SP_2018.svg

opušteno uoči rusije

Nikad iskreniji Zlatko Dalić otvorio dušu i otkrio tko je ta 'velika mrlja' na njegovoj karijeri...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 05.07.2018 08:57
  • Objavljeno 05.07.2018 u 06:47
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Neki će reći iznenađujuće, no izbornik Zlatko Dalić vjerovao je u svoje igrače. Uoči subotnje utakmice s domaćinom Rusijom opustio se i prokomentirao neka od događanja proteklih tjedana

Posao još nije gotov, jasno to svaki dan ponavlja hrvatski izbornik. S reprezentacijom je u Sočiju, a nakon iscrpljujuće i dramatične utakmice s Dancima Zlatko Dalić je pomalo neočekivano otvorio dušu i otkrio što ga tišti. Poruke i čestitke stižu sa svih strana, na većinu jednostavno nema vremena odgovoriti, ali ne skriva koliko mu je drago zbog tolike podrške pa se zahvaljuje javno putem medija. A je li među svim tim porukama, znanih i neznanih, možda i ona Nikole Kalinića?

'Ne. Nije se javio. I ne bih se vraćao na to, samo mogu reći da na to nisam bio ponosan ni sretan i da je to mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali sam miran jer sam napravio sve da to toga ne dođe. Šteta, jer Nikola bi ovdje sigurno igrao', rekao je Dalić za 24 sata. Da, šteta, no Kalinić jednostavno nije imao takta, nije se podredio momčadi i morao je otići, a Dalićevu su odluku jednoglasno podržali svi, od igrača preko suradnika u stručnom stožeru do hrvatske javnosti. Tu mu se nema što zamjeriti.

Je li hrvatski izbornik možda razmišljao o tome kako naš kapetan Luka Modrić 15. srpnja u Moskvi podiže pehar svjetskog prvaka?

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Iskreno? Nisam. Ali, znam da smo blizu. Jednostavno znam. I znate, mi smo 40 dana skupa, nas 35 muških, i ovo je fantastično, ni najmanjeg incidenta nije bilo. Pa doma se u tjedan dana nekoliko puta posvađaš. A oni trpe, guraju, jedan drugome su potpora, koliko oni trpe... Umorni su. Rekli su mi to, a vidjelo se na utakmici s Danskom na kojoj su pretrčali 99 kilometara, sedam manje nego protiv Argentine i Nigerije. Meni je jasno da i oni svi jedva čekaju ići kući, ali kad smo već do ovdje došli, šteta bi bilo ne vidjeti Moskvu', kazao je Dalić u razgovoru za 24 sata te otkrio kako ima i svoju amajliju za sreću.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Evo', rekao je Dalić i posegnuo desnom rukom u džep trenirke. Izvadio je krunicu:

'Posvećena je u Međugorju, nigdje ne idem bez nje', zaključio je hrvatski izbornik.