Veliki problemi u klubu

Nijemci žestoko oprali Bayern zbog odnosa prema Hansiju Flicku, a dotakli su se i Nike Kovača i njegove sudbine u bavarskom velikanu

18.04.2021 u 12:04

Bionic
Reading

Njemački Sport 1 analizirao je stanje u Bayernu i došao do zaključka kako možda ipak nije problem u trenerima

Bayern je u 29. kolu njemačke Bundeslige pobijedio Wolfsburg 3:2 u gostima, a nakon tog susreta je trener Bavaraca Hansi Flick najavio da na ljeto odlazi iz kluba. Iako nije otkrivao detalje, poznato je da je u lošim odnosima sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

'Želio bih raskinuti svoj ugovor na kraju sezone. To je činjenica. Bilo mi je važno da ekipa to čuje od mene, jer su se već pojavile brojne glasine', rekao je Filck nakon utakmice pa dodao kako još ne zna što će dalje i hoće li preuzeti njemačku reprezentaciju kako se špekulira:

'Budućnost je nejasna. Nisam još razgovarao ni s kim. Njemačka reprezentacija je opcija koju svaki trener mora uzeti u obzir. No prvo moram probaviti sve ovo. Zadnjih nekoliko tjedana mi nije bilo lako. Zato mi je bilo izuzetno važno danas objaviti to svom klubu i svojoj momčadi', poručio je Flick.

Flick je na klupi Bayerna 2019. godine naslijedio Niku Kovača i odmah u prvoj sezoni osvojio sve što je mogao. Iako je njegov mandat u klubu uspješan i iako juri prema novom naslovom njemačkog prvaka, Flick je odlučio napustiti klub, a Sport 1 sada piše kako je možda ipak stvar u politici Bayerna.

'To što želi otići pod svojim uvjetima i napustiti momčad ne znači da je to Flickova želja bila i na početku sezone. Čak ni kad se u obzir uzme da ga vjerojatno čeka posao izbornika. On obožava igrače Bayerna i klub, ali više ne može raditi sa Salihamidžićem. Jednostavno nema izbora. Njegov odlazak će imati posljedice za klub. Cijeli svijet će se pitati je li Bayern postao klub koji treneru ne može osigurati kontinuitet rada', piše Sport 1 pa dodaje:

'Carlo Ancelotti, Niko Kovač, a sada i Flick. Je li stvarno uvijek kriv trener? Bayern trenutno može samo sanjati o uspješnoj eri s nekim trenerom. Flick je bio potencijal, ali je potrošen. Sada je bijesan jer nema drugog izbora nego otići iz kluba u kojem ga ne podržavaju', zaključuju Nijemci.