'GIMME HOPE, JOASCHIM'

Nijemci u spotu 'spremili' Srbe u - zatvor!

21.05.2010 u 19:31

Bionic
Reading

Nijemci su svojim suparnicima na predstojećem Svjetskom prvenstvu pripremili malo glazbeno iznenađenje: staru dobru pjesmu 'Gimme hope, Joanna' preimenovali su u 'Gimme hope, Joachim', a suparnike redom pregazili; što loptom, što autobusom. Srbi su svoje mjesto dobili u - zatvoru

Njihovim suparnicima to se neće svidjeti, no spot koji ohrabruje Nijemce u pohodu na svjetski naslov zaista je zgodan. Riječ je o uratku na pjesmu 'Gimme hope, Joanna' koju su preimenovali u 'Gimme hope, Joachim', aludirajući na nadu koju bi im trebao dati izbornik Joachim Löw, te animaciju u stilu 'South Parka'.

Najbolje reprezentacije su dobile svoje mjesto u spotu, no njemačke suparnike, što potencijalne, što one iz skupine u kojoj zajedno igraju, u pravilu netko ili nešto onemogući u izbaci iz igre. Francuze, primjerice, pregazi njemački autobus, a Srbi sami sebe nokautiraju loptom u - zatvoru. Kako bilo, ideja je prilično originalna, premda nema nimalo sumnje da se nekim sudionicima SP-a definitivno neće svidjeti.