velika kriza

Nijemci u panici: Ostat ćemo bez dva kluba u Ligi prvaka!

14.02.2018 u 15:02

Bionic
Reading

Uoči nastavka natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi u Njemačkoj strahuju od ispadanja njihovih posljednjih predstavnika Bayerna i Borussije Dortmund, što bi moglo dovesti u budućnosti do gubitka predstavnika među nogometnom elitom...

Bundesliga je dugi niz godina imala zapažene rezultate na europskoj sceni, no u zadnje vrijeme njemačkim klubovima više ne ide ni u Ligi prvaka ni u Europskoj ligi.

  • +4
Bayern Izvor: Profimedia / Autor: SIPA/ Pixathlon

Kulminiralo je to ove sezone kada su rano ispali Freiburg, Hertha, Köln, Leipzig i Hoffenheim, a Borussia Dortmund se iz Lige prvaka morala preseliti u Europsku ligu, dok je Bayern završio drugi u grupi iza PSG-a.

Od sljedeće sezone četiri najbolje lige Europe imat će četiri sigurna predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka, a Bundesliga je među njima. No, njemački mediji već sad strahuju zbog onog što budućnost donosi.

Naime, Francuzi predvođeni PSG-om velikim koracima grabe na Uefinoj ljestvici liga i mogli bi na kraju sljedeće sezone preskočiti Bundesligu, ako se ponovi još jedna razočaravajuća europska sezona njemačkih klubova.

U tom bi slučaju Bundesliga ostala bez jednog kluba u Ligi prvaka, a možda i dva, jer bi drugi morao u kvalifikacije koje su recimo zaustavile Hoffenheim ove sezone.

Nada njemačkog nogometa ostaje Bayern koji pod Heyckesom igra odličan nogomet, ali morat će ostvarivati sljedećih godina barem jednake uspjehe kao PSG u elitnom klupskom nogometom natjecanju...