koronavirus diktira sve

Nijemci donijeli novu odgodu, ali sada se i zna kada ćemo opet gledati Kramarića, Brekala i Jedvaja u akciji

31.03.2020 u 17:35

Bionic
Reading

Njemački nogometni klubovi Prve i Druge Bundeslige u utorak su podržali prijedlog da se nastavak natjecanja odgodi najmanje do 30. travnja zbog mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, objavila je Njemačka nogometna liga (DFL).

Prethodna odgoda natjecanja vrijedila je do 2. travnja, a DFL je još prošlog tjedna predložio produženje tog roka. Nova odgoda će dodatno pogoditi financijski već ugrožene klubove.

No, 36 profesionalnih klubova je na sastanku Bundeslige izglasalo prijedlog da se utakmice krenu odigravati već od 1. svibnja. Njihov plan je da se do kraja sezone utakmice igraju bez prisustva publike, piše Kicker, koji navodi da je cilj bio da se sačuva industrija s 50.000 zaposlenih direktno ili indirektno i koja ovisi o nogometu.

Prošlog tjedna su njemački predstavnici u Ligi prvaka Borussia Dortmund, Bayern München, RB Leipzig i Bayer Leverkusen osnovali fond solidarnosti, u koji su uplatili 20 milijuna eura, kako bi pomogli ostalim klubovima Prve i Druge Bundeslige da lakše prebrode potencijalnu financijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti COVID-19.

'Imperativ je da odigramo sezonu do kraja. Prvi razlog je sportsko poštenje, a drugi kako bismo minimalizirali nastalu financijsku štetu', izjavio je glavni operativac Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u utorak za dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

U Njemačkoj žele da sezona bude gotova do 30. lipnja, i ako je moguće da sve protekne u potpuno sigurnim uvjetima za sve.