život u oblaku dima

Nije ga zaboravio ni nakon 16 godina: Prosinečki? Taj se nije odvajao od cigareta

06.12.2017 u 18:14

Bionic
Reading

Peter Crouch (36) jedan je od najviših nogometaša ikad, napadač visok 201 centimetar već dva desetljeća zabija u engleskoj Premier League, a sada se prisjetio Roberta Prosinečkog s kojim je u sezoni 2001./'02. igrao u Portsmouthu

Peter Crouch u karijeri je igrao za Tottenham, QPR, Portsmouth, Aston Villu, S'hampton, Liverpool..., a od 2011. godine je u momčadi Stoke Cityja. Jedan od najviših nogometaša u povijesti prisjetio se u razgovoru za magazin FourFourTwo svojih početaka i sezone 2001./'02. kad je zajedno s Robertom Prosinečkim igrao za Portsmouth.

Legendarnog je Žutog zapamtio po nekoliko stvari, ali jedno nikako ne može zaboraviti.

'Prosinečki? Taj se nije odvajao od cigareta', kazao je Crouch i nastavio:

'Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, dok se tuširao, nakon utakmice... Nije prestajao. I to crveni Marlboro!'

OK, Prosinečki nikad nije skrivao svoju nikotinsku strast i porok cigareta, pratio ga je tijekom cijele nogometne karijere. No, ipak je bio i ostao jedan od najvećih nogometnih virtuoza. Potvrdio je to i Crouch.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Prosinečki mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije mnogo pričao, no razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije', prisjetio se Crouch i uz osmijeh nastavio:

'S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu - pravio se da ne razumije!'