FIFA_SP_2018.svg

sporni ivanov potez

Nigerijci bijesni na Rakitića: Može biti sretan što nije dobio crveni karton!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.06.2018 10:10
  • Objavljeno 17.06.2018 u 10:04
Bionic
Reading

Nigerijska nogometna javnost nezadovoljna je porazom od Hrvatske ove subote u Kalinjingradu, ali i time što Sandro Ricci nije isključio Ivana Rakitića nakon starta nad Victorom Mosesom...

Nigerijci su s mnogo uzbuđenja iščekivali prvi nastup svoje reprezentacije na SP-u u Rusiji, no ostali su razočarani. Hrvatska je bez većih problema došla do trijumfa, a Rohrovim izabranicima bit će teško u nastavku natjecanja izboriti plasman u osminu finala.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon susreta u ovoj zemlji od 186 milijuna stanovnika priča se o nekoliko detalja s utakmice. Prije svega o autogolu Eteba u 32. minuti kojeg većina tamošnjih ljubitelja nogometa brani, jer je odigrao prilično dobro, ali u toj situaciji baš je od njegove noge Mandžukićev udarac glavom završio u nebranjenom dijelu mreže.

Žešće kritike zaradio je pak Ekong čiji je nasrtaj na Mandžu riješio utakmicu u 71. minuti i dao priliku Modriću da s bijele točke osigura pobjedu Hrvatske. Nigerijci se pitaju ima li reprezentacija boljeg stopera od ovog nogometaša turskog Bursaspora.

Možda i najviše prašine digao je Victor Moses. S jedne strane kritiziraju ga jer nije napravio previše štete hrvatskoj obrani iako je stalno tražio loptu i jurišao po desnom krilu, a s druge upravo incident s njim u glavnoj ulozi vide u Nigeriji kao trenutak kad su oštećeni u Areni Baltika.

Naime, u 30. minuti Rakitić je neoprezno startao na Mosesa, a sudac Sandro Ricci pokazao mu je žuti karton. Nigerijci smatraju da to nije bila dovoljna kazna hrvatskog reprezentativca i da je trebao biti isključen.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Možemo reći da je Ivan imao sreće, jer neki strogi suci ove su sezone takve startove na stopalo suparnika znali kažnjavati crvenim kartonom, što je recimo na svojoj koži osjetio Eintracht Nike Kovača, kada je u polufinalu njemačkog Kupa protiv Schalkea Gelson Fernandes za potpuno isti start uz pomoć VAR-a poslan na tribine...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal