on je tvornica novca

Ni koronavirus mu ne može ništa; Cristiano Ronaldo prvi je nogometaš koji će u karijeri zaraditi milijardu dolara

03.04.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Nije Portugalac prvi sportaš koji je u karijeri 'spremio' milijardu na svoj bankovni računu, prije njega je to uspjelo golferu Tigeru Woodsu i boksaču Floydu Mayweatheru. Uspjelo je to i najboljem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu, ali gospodin 'Zrak' je do 'milje' stigao tek nakon što se umirovio...

Cristiano Ronaldo (35) će ovu magičnu granicu od čak milijarde dolara zarađenih u karijeri probiti tijekom ove godine, bez obzira na to što se prije nekoliko dana odrekao čak 10 milijuna eura kako bi pomogao svom Juventusu da prebrodi financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

No, ima Ronaldo dovoljno. Prema nekim izračunima samo će ove 2020. godine ukupno zaraditi više od 110 milijuna eura, a to će biti dovoljno da postane treći sportaš koji je za vrijeme aktivne karijere zaradio više od milijarde dolara, donosi Business Insider.

Prije Ronalda to je uspjelo američkom golferu Tigeru Woodsu i boksaču Floydu Mayweatheru čija je karijera trajala čak 23 godine i on je službeno najbogatiji sportaš svijeta.

Portugalac sada igra svoju 18. profesionalnu sezonu, počeo je u Sportingu, pa preko Manchester Uniteda i Real Madrida u ljeto 2018. godine stigao u Juventus. Danas je Cristiano Ronaldo uvjerljivo najpopularniji svjetski sportaš, a većinu prihoda donose mu reklame i sponzorski ugovori (Tag Heuer, Altice, DAZN, Electronic Arts, Herbalife, MTG, Nike, a manji dio pristiže - posebice sada kad se odrekao 70 posto plaće u Juventusu - od ugovora s klubom. No, i dalje je procjena kako CR u ovom trenutku od Juventusa zarađuje 500.000 eura tjedno, plus brojni izdašni sponzorski ugovori.

  • +5
Serie A, Juventus - Inter Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Za Ronalda zime nema, ni koronavirus mu ne može ništa! 

Spomenimo kako će mu se u ekskluzivnom klubu 'gospode od milijardu dolara' pridružiti i legendarni švicarski tenisač Roger Federer. Popularni FedEx će, kao i svi sportaši, ove godine imati popriličan gubitak jer je većina turnira otkazana, ali spašavaju ga - kao i Cristiana Ronalda - bajoslovni sponzorski ugovori. Tako će i Švicarac ove godine probiti magičnu granicu od milijardu dolara zarade u karijeri! Svaka čast!