TRIJUMF PROTIV SLAVENA

Ni crveni karton ne može zaustaviti šampionsku Rijeku na Rujevici!

15.07.2017 u 22:51

Bionic
Reading

Na otvaranju nove sezone HT Prve lige nogometaši Rijeke pobijedili su na Rujevici Slaven Belupo rezultatom 2:0, iako su dobar dio utakmice igrali s igračem manje...

Slavlje dvostruke krune stvar je prošlosti, a Rijeka je u domaćem prvenstvu ove subote krenula od nule. Kekova družina prvi je korak napravila bez greške, na Rujevici protiv neugodnog Slaven Belupa protiv kojeg je dobar dio susreta morala igrati s igračem manje na terenu.

  • +2
HT Prva liga, 1. kolo: Rijeka - Slaven Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bio je to susret u kojem su gosti mogli i bolje proći, a prvu priliku imali su već u 5. minuti kada je Ivanovski iskoristio grešku riječke obrane i izbio pred Slugu, no njegov udarac završio je malo iznad grede.

Koprivničani su nastavili prijetiti u prvom dijelu, ali Rijeka je bila ta koja je zabila. Dogodilo se to u 23. minuti kada je nakon ubacivanja Vešovića Alexander Gorgon glavom pogodio u svom stilu, za veliko slavlje na Rujevici.

Rijeka - Slaven 1:0 (Gorgon 23) Autor: YouTube

U drugom dijelu činilo se da Riječani kontroliraju utakmicu, ali onda je Filip Bradarić dobio drugi žuti karton u 56. minuti i domaćin se odjednom našao u neugodnoj situaciji. Ipak, nije to pretjerano smelo aktualnog prvaka Hrvatske koji je ponovo dočekao svoj trenutak u 73. minuti, kada je Mišić idealnom asistencijom poslužio Marka Vešovića koji je zakucao loptu u Markovićevu mrežu.

Rijeka - Slaven 2:0 (Vešović 72) Autor: YouTube

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa se Rijeka nakon tri osvojena boda može ponovo posvetiti Ligi prvaka i uzvratu u utorak protiv velškog TNS-a, a onda za vikend kod kuće protiv Rudeša tražiti nove bodove u HT Prvoj ligi...

Rijeka - Slaven, izjave trenera Autor: YouTube

HT Prva liga, 1. kolo:

Rijeka - Slaven 2:0 (Gorgon 23, Vešović 72)

Rijeka - Slaven 2:0 (1. kolo 2017./18., 16.7.), sažetak Autor: YouTube