Veliki preokret

Ni Borussia Dortmund, ni Manchester United, ni Milan; Mario Mandžukić odlazi u jedan od najbogatijih klubova na svijetu

15.12.2019 u 20:59

Bionic
Reading

Prema pisanju Gazzette dello Sport Mario Mandžukić će karijeru nastaviti u jednom od katarskih klubova

Mario Mandžukić bacio se u potragu za novim klubom nakon što su mu u Juventusu jasno dali do znanja da na njega više ne računaju. Kao nova destinacija za nastavak karijere hrvatskog napadača spominjao se Manchester United, a u igri su bili još i Borussia Dortmund, Milan i nekoliko klubova iz Kine i američkog MLS-a.

No, izgleda da još nije došlo do nekih konkretnijih dogovora. Talijani pišu kako je Juve pristao čak i na to da Mandžu proda za samo pet milijuna eura kako bi se riješili opterećenja koje imaju zbog njegove plaće od šest milijuna eura. Gazzetta dello Sport piše kako Mandžukić neće otići u niti jedan od najvećih europskih klubova kao što su United, Borussia ili Milan, ali neće ići ni u Kinu ni SAD.

Gazzetta tvrdi kako će Mandžo za mirovinu zaraditi u Kataru odakle je već imao ponude prije otprilike dva mjeseca. Iako tada nije realiziran ovaj transfer, Talijani pišu kako je sada situacija drugačija i da će Mandžo ipak popustiti. Ključan faktor je novac.

Europski klubovi se navodno predomišljaju zbog visoke plaće koju Hrvat ima u Juventusu, dok katarskim bogatašima novac ne predstavlja niti najmanji problem. U igri je nekoliko klubova, a kao najizgledniji kandidat za dovođenje donedavnog 'vatrenog' spominje se Al Duhail koji je od Juventusa već kupio stopera Mehdija Benatiju.

Još nije poznato koliku će plaću katarski bogataši ponuditi Mandži ni kako će on reagirati na njihovu ponudu, ali Talijani tvrde kako je odlazak u Katar najizglednija opcija.