POBUNA U SVIJETU FORMULE 1

Ni Bernie Ecclestone nije mogao prešutjeti: Nikome nisu napravile ništa loše...

03.02.2018 u 16:45

Bionic
Reading

Odluku američkih vlasnika Formule 1 da s utrka maknu grid djevojke naišla je na nezadovoljstvo kod fanova, vozača, ali i nekadašnjeg najmoćnijeg čovjeka ovoga sporta Bernieja Ecclestonea (87)

Ecclestone je donedavno bio prvi čovjek Formule 1, čovjek koji je odlučivao o sudbini mnogih utrka, osoba bez koje se ništa nije moglo značajnije napraviti. Bez obzira što ovaj milijarder više ne uživa status gazde ovoga oktanskog sporta njegovo mišljenje se i danas izuzetno cijeni.

Nije dugo trebalo čekati da i on prokomentira odluku novih vlasnika (Liberty Media) da jednostavno 'izbrišu' atraktivne djevojke sa staze koje su tu bile četiri desetljeća.

  • +8
Grid djevojke u Formuli 1 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjećamo, Liberty Media je preko glasnogovornika obavijestila javnost kako na startu utrka više neće biti hostesa, jer to nije u skladu s modernim društvenim vrijednostima.

'Te djevojke nisu napravile ništa loše nikome. One su bile lijepo odjevene. Možemo tako onda reći da ljudi ne idu na modne revije...', pričao je Ecclestone i nastavio:

'Sponzori su željeli osobe koje će ih reklamirati tako što su lijepo odjevene i to je ono što su dobili. Djevojke su bile dio cijelog spektakla. Voljeli su ih i gledatelji i vozači, zato mislim da ova odluka nema smisla. Nitko ih nikada nije prisiljavao.'

Inače, oglasile su se i grid djevojke koje su isto razočarane s odlukom zbog koje više ne mogu biti dio utrka Formule 1 te su se u svojim istupima i okomile na 'feministice'.