50-50 NIJE DOVOLJNO

NHL i dalje u 'nokautu' - tko je pohlepniji

18.10.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Pregovori između Udruge igrača NHL lige i vlasnika klubova nastavit će se ovaj četvrtak. Vlasnici nestrpljivo iščekuju odgovor igrača na svoju posljednju ponudu

Obustava rada u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi traje od 15. rujna, kada je istekao stari kolektivni ugovor, a novi nije potpisan. Dvije se strane ne mogu dogovoriti oko podjele hokejaških prihoda.

Igrači su prema starom ugovoru imali 57 posto udjela u prihodima, a vlasnici su ga najprije htjeli srezati na 43 posto. Potom su povećali ponudu na 47 posto, da bi u posljednjoj ponudi u utorak predložili podjelu prihoda 50-50. No, prema sadašnjem stavu igrača, čini se da od dogovora i dalje neće biti ništa.

'Nova ponuda vlasnika klubova i dalje predstavlja enormno smanjivanje igračkih plaća i pojedinačnih ugovornih prava,' poručio je predsjednik Udruge igrača Donald Fehr, dodavši kako će igrači tijekom šest godina izgubiti 1,6 milijardi dolara.

Podsjetimo, u NHL-u su otkazane sve utakmice do 24. listopada, a povjerenik lige Gary Bettman se nada da bi regularni dio sezone mogao krenuti 2. studenoga. U tom bi slučaju bile odigrane sve 82 utakmice po klubu, no da bi se to ostvarilo novi kolektivni ugovor mora biti potpisan do 25. listopada. Čeka se odgovor igrača, ali prve reakcije nisu pozitivne.