rukometna liga prvaka

Nezaustavljivi Luka Cindrić sredio Nikolu Karabatića; Kielce preko PSG-a na Final Four, a tamo ih čeka i Vardar

05.05.2019 u 20:43

Bionic
Reading

Nakon što su Barcelona i Veszprem još u subotu osigurali plasman na Final Four rukometne Lige prvaka, u nedjelju je to uspjelo Kielceu i Vardaru. Poljaci su u uzvratu u Parizu izgubili 35:26, ali su ipak sačuvali velikih 10 golova prednosti iz prve utakmice...

U Parizu se svih 60 minuta odvijala prava drama. Moćni je PSG već na poluvremenu imao uvjerljivih 18:11 i svi su već tada počeli vjerovali da gostima neće biti dovoljno 10 golova prednost iz prve utakmice.

Francuski prvak i u nastavku je krenuo silovito, prvi je put do potrebnih 10 golova razlike stigao u 47. minuti, a onda je otišao i na plus 11. Činilo se kako se Kielce 'raspao', ali u tim je trenucima nevjerojatne pogreške napravio Mikkel Hansen koji je prvo isključen zbog krive izmjene u 52., a potom i zbog prekršaja!

U 57. minuti je golman Kielcea Vladimir Cupara obranio zicer kod 34:24 za PSG, a Aguinagalde i Kuleš s dva gola spriječili su konačno pariško slavlje. Kielce je do uspjeha vukao sjajni hrvatski reprezentativac Luka Cindrić koji je zabio šest golova i mirno vodio svoju momčad do prihvatljivog poraza 35:26 koji ih je odveo na Final Four Lige prvaka!

  • +14
Luka Cindrić životna priča Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Senzacionalan je u redovima PSG-a bio Nedim Remili s čak 12 golova iz 14 pokušaja pa Luka Stepančić nije ni ulazio u igru, Abalo i Gensheimer zabili su po pet, nervozni Hansen četiri, a Sagosen i Karabatić po dva gola. Kod Kielcea je Cindrića pratio Kulesh s pet golova, dok je Dujshebaev zabio četiri...

Mjesto među četiri najbolje ekipe Europe izborio je i Vardar koji je u uzvratnom susretu izgubio od Pick Szegeda 25:29, no Makedonci su u prvom susretu u Skoplju pobijedili 31:23.

Mađari su odigrali fantastično prvo poluvrijeme koje su dobili 17:9 nadoknadivši osam golova zaostatka iz prve utakmice. U 36. minuti su imali i +9 (22-13). Međutim, Vardar je u nastavku susreta pronašao izgubljeni ritam i serijom 10:3 smanjio na samo dva gola minusa (25:23) deset minuta prije kraja susreta. Do kraja susreta Pick Szeged više nije imao snage za novi 'juriš' i na koncu je slavio 29:25.

Kod domaćina najefikasniji su bili Mađar Bence Banhidi sa sedam golova, Slovenac Dean Bombač sa šest, te Rus Dimitri Žitnikov s pet golova. Mirko Alilović je sakupio sedam, a Marin Šego dvije obrane.

Vardar je predvodio hrvatski reprezentativac Igor Karačić s osam golova, Latvijac Dainis Krištopans je dodao pet, a Rus Timur Diburov četiri gola. Ivan Čupić je zabio dva...