'PAO' PALMEIRAS

Neymar ne staje, dva krasna gola za pobjedu Santosa

26.08.2012 u 08:45

Bionic
Reading

Do treće uzastopne pobjede u brazilskom nogometnom prvenstvu stigao je Santos u sklopu 19. kola. Slavili su na gostovanju kod Palmeirasa 2:1, a oba gola za pobjedničku momčad zabio je Neymar

Iako je Palmeiras bio konkretnija momčad, Santos je u svom kadru imao najtalentiranijeg brazilskog igrača današnjice koji je bljesnuo u dva navrata, u 44. i 63. minuti i svojim golovima preokrenuo vodstvo domaćina. Palmeirasov jedini gol zabio je Carlos Correa dalekometnim udarcem u 41. minuti.

Posebno je lijep bio prvi Neymarov gol za izjednačenje na 1:1. Naime, postigao ga je iz slobodnog udarca s nekih tridesetak metara uz pomoć vratnice. I drugi je gol sjajni brazilski napadač zabio uz pomoć vratnice, ovog puta iz igre prizemnim udarcem s nešto više od dvadeset metara. Oba gola je Neymar proslavio plesom sa svojim suigračima.

Momčad Muricyja Ramalha ovako je skočila na deveto mjesto prvenstvene ljestvice s 26 bodova, dok je Palmeiras kojeg vodi bivši brazilski i portugalski izbornik Luiz Felipe Scolari pao tik iznad zone ispadanja na 16. mjesto.