kamo će argentinac?

Neymar najavio jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa, pa doveo trenera PSG-a u situaciju da mora odgovarati na pitanje o Messiju

20.01.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino, koji je od siječnja ove godine na klupi PSG-a, na indirektan je način dao do znanja kakva je mogućnost kupovine sunarodnjaka Lionela Messija od Barcelone

Lionel Messi još je prošlog ljeta trebao napustiti Barcelonu. No, što zbog klauzule u ugovoru, što zbog promjene na čelu kluba i odlaska omraženog mu dotadašnjeg predsjednika Josepa Bartomeua, Argentinac je ostao na Nou Campu. Čekaju se predsjednički izbori u klubu, ali i konačna odluka jednog od najvećih igrača u povijesti nogometa, ostaje li ili ipak odlazi iz katalonskog velikana.

I dok to ne bude definirano, zaljubljenici u nogomet kalkulirat će hoće li Messi u PSG, Manchester City ili ipak ostaje na poznatoj mu adresi.

Naravno, priča oko odlaska u PSG aktualizirala se posljednjih dana, kada je na klupu kluba iz Pariza sjeo Argentinac Mauricio Pochettino.

Trener francuskog prvaka dao je znakovitu izjavu o Messiju, ali i komentirao Neymarovu želju da sljedeće sezone ponovno zaigra s Lionelom.

'Čuo sam Neymarove izjave. Morao bih biti pažljiviji kada govorim o igračima iz drugih klubova. San je svakako imati najbolje igrače u momčadi', rekao je Pochettino.

Zatim je otkrio da je 2004. godine malo nedostajalo da Messi završi u drugom klubu iz Barcelone, u Espanyolu.

'Messi je trebao zaigrati za Espanyol. Već je bila dogovorena posudba, pred utakmicu Barcelona - Juventus za trofej Joan Gamper', otkrio je Pochettino.

Messi je zablistao na tom ogledu, pa je i Fabio Capello, koji je taman preuzeo 'Staru damu' želio dovesti Messija u Juventus. Međutim, čelnici Barcelone ipak su se predomislili i odlučili su Messiju dati priliku u prvoj momčadi.

Kao što znamo, nisu pogriješili jer Messi je postao igračina. A pitanje je u kojem bi smjeru otišla njegova karijera u nekom od ta dva spomenuta kluba.

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal