KLADITE SE PAMETNO

Newcastle bi morao do pobjede protiv oslabljenih Belgijaca

25.10.2012 u 11:21

Bionic
Reading

Newcastle dočekuje Club Brugge u skupini gdje još svaka momčad ima dobre šanse za proći u drugi krug. Newcastle igra dosta dobro u Europi, nećemo reći izvrsno jer bilo je tu i remija bez pogodaka ali još uvijek nisu izgubili, uz samo jedan primljeni pogodak u četiri utakmice u europskim natjecanjima ove sezone

Menadžer Pardew odlučio je u ovom susretu dati priliku dvojici mladića, sjevernom Ircu Ferugsonu i mlađem bratu napadača Ameobija, no vjerojatno je kako će mladići priliku dobiti u nastavku.

'Moramo izaći na teren s respektom prema Bruggeu jer oni su sam vrh belgijskog nogometa. Tako smo učinili protiv Bordeauxa pa ste vidjeli kako smo fantastično odigrali tu utakmicu. U "vatru" ću gurniti i dvojicu mladića, vjerujem kako su na treninzima zaslužili svoju priliku i da će se dobro pokazati sad u četvrtak', rekao je menadžer Svraka Alan Pardew koji je također koristiti i usluge veznjaka Tiotea koji počinje suspenziju u Premijer ligi, pa će mu dobro doći utakmice da ostane u formi.

Pardew ne može računati na drugog vratara Eliotta, dok je kapetan Colocinni pošteđen napora nakon dugog povratka zbog ozljede. To su ujedno i jedini važniji izostanci u momčadi Newcastlea.

Brugge je u subotu iznenađujuće poražen u prvenstvu, iz Leuvena su ispraćeni s čak 4:1. Rezultat je to koji bi mogao imati i pozitivan utjecaj pred ovakvo gostovanje obzirom da će Englezima pristupiti s više respekta, a samopouzdanje možda i nije uzdrmano - imali su dosta peha, dok su domaći odigrali iznad svih očekivanja.

I dalje imaju velikih problema s izostancima, grupi od šest kvalitetnih igrača na listi se pridružuje i stoper Almeback, a udarac je na jučerašnjem treningu pokupio i trenutno najraspoloženiji, napadač Bacca.

'Bitno je da pristupimo pozitivno, imamo priliku odmjeriti snage s vrhunskom ekipom i u tome trebamo uživati. Naravno, nismo na odmoru, bit će teško, no nema nikakvog razloga za strah', poručio je igračima trener Leekens.

Neigranje Almebacka samo po sebi ne bi bilo toliki hendikep da su na raspolaganju prve opcije Donk i Larsen. Ovako će u paru s Figuerasom debitirati mladi Engels, navodno vrlo talentiran, no pitanje je da li i dorastao zadatku. Bacca je pod upitnikom, njegov učinak (13/12 u svim natjecanjima) sugerira da bi ga bilo teško zamijeniti.

Prognoza:
Newcastle – Club Brugge, tip: pobjeda Newcastlea

Newcastle dočekuje desetkovani Club Brugge u utakmici u kojoj žele doći i do druge pobjede u skupini. Nakon predstave protiv Bordeauxa u kojoj su pokazali/dokazali kako je njima ipak stalo do ovog natjecanja i napretka u europskim kupovima, večeras imaju priliku za ponoviti sličan rezultat. Newcastle bi bio favorit u ovoj utakmici čak i da je Club Brugge kompletan (možda ne u tolikoj mjeri kao večeras, ali svakako bi bili favoriti), no kad je klub iz Belgije bez više igrača koji su prvotimci ili konkuriraju za prvi sastav, onda je jasno da Newcastle ovdje mora ići na pobjedu. Najavio je Pardew par izmjena u odnosu na standardni sastav, no neće tu biti puno promjena, gotovo svi prvotimci će nastupiti. Iznimka su bek Ferguson i napadač Ameobi ali ta dva mlada igrača ionako su već skupili pokoju minutu za Svrake, pogotovo lijevi bek Ferguson koji je igrao i to dobro, već protiv Bordeauxa. Koeficijent na pobjedu Newcastlea je izuzetno primamljiv da se ne bi odigrao, pogotovo u ovim okolnostima u kojima se nalazi protivnik. Najave iz tabora domaćih da žele ponoviti 'Bordeaux' sugeriraju nam poznati ofenzivni stil Svraka i igru na pobjedu.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje