TO JE PRAVA MOMČAD

Nevjerojatno zajedništvo krasi Talijane; oni su se i u trenucima euforije sjetili suigrača kojem je sreća okrenula leđa i zbog čije su sudbine neki od njih zaplakali

Bionic
Reading

Talijanski reprezentativci polufinalnu su pobjedu protiv Španjolske posvetili suigraču Leonardu Spinazzoli koji je napustio Euro zbog teške ozljede Ahilove tetive

Podsjećamo, Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1. Vodeći pogodak za Italiju postigao je Federico Chiesa u 60. minuti, a izjednačio je Alvaro Morata u 80. minuti na asistenciju Danija Olma. U produžetku nije bilo pogodaka.

Unai Simon je u prvoj seriji jedanaesteraca obranio udarac Locatelliju, a Dani Olmo je prebacio vrata. U drugoj seriji je Belotti donio prednost Italiji, a Moreno izjednačio. Italiji je u trećoj seriji novo vodstvo donio Bonucci, a Thiago Alcantara je pogodio za 2:2. Za vodstvo Talijana 3:2 pogodio je Bernardeschi, a Moratin udarac obranio je Donnarumma. Pobjedu Talijanima donio je Jorginho.

Nakon utakmice strijelac talijanskog pogotka Federico Chiesa svoju je nagradu za igrača utakmice posvetio suigraču Leonardu Spinazzoli koji je prije par dana operirao Atilovu tetivu. Branič ju je ozlijedio na utakmici protiv Belgije te je bio do tada jedan od najboljih igrača 'Azzurra' na Euru. Van terena izbivat će mjesecima.

'Bila je to vrlo teška utakmica, Španjolska je vrhunska reprezentacija, ali pokazali smo da smo jaki kao momčad. Nagradu 'Igrač utakmice' posvećujem Leonardu Spinazzoli, a također i pobjedi. Protiv Španjolske bi nam pomogao, ali ove se stvari mogu dogoditi u nogometu, nadamo se da mu možemo pružiti zadovoljstvo u finalu', rekao je Chiesa.

  • +78
Italija - Španjolska (EURO 2020, polufinale) Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

Talijanski vratar Gianluigi Donnarrumma koji je imao nekoliko dobrih reakcija, a zaustavio je i Moratin 11-erca slićno je govorio.

'Momčad je bila u kontaktu sa Spinazzolom neposredno prije početka utakmice. Nemoguće je opisati što osjećam, želim uživati ​​u ovoj pobjedi suigrača, a pobjedu posvećujemo Spinazzoli, on nam je poslao video prije utakmice.'

Poslije polufinala talijanska zvijezda Lorenzo Insigne je hodala travnjakom Wembleyja s dresom Spinazzole.