čeka se IBF

Nevjerojatno kako se sve zakompliciralo; Hrgoviću bi mogla propasti borba karijere, a evo tko je razlog

20.01.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Boksački svijet s nestrpljenjem čeka borbu u kojoj bi se trebali sučeliti Tony Yoka, olimpijski pobjednik iz 2016., i hrvatski teškaš Filip Hrgović

No, iako je nedavno borba između Yoke i Hrgovića potvrđena čini se kako je sve došlo u pitanje.

Naime, čeka se odluka IBF-a što će biti s tom borbom, a sve se zakompliciralo jer su se Martin Bakole i Tony Yoka trebali boriti u prosincu prošle godine u Francuskoj, no ta je borba otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Naime, iako je borba između Yoke i Hrgovića službeno potvrđena s obje strane, sve se zakompliciralo, a razlog je boksač Martin Bakole.

On tvrdi da je izvisio upravo zbog tog meča! Naime, Yoka i Bakole trebali su u ring sastati u prosincu i tražili su – nakon odgode - novi termin te traže hitno traži pojašnjenje.

Tako bi Hrgoviću – ako sve završi na sudu i oduži se - mogla propasti borba karijere.

Također, javio se i Bakoleov menadžer Billy Nelson koji je potvrdio kako je dobio spomenuti meč prebačen za ožujak 2022. godine, ali točan datum još ne znaju.

Jasno je kako Bakole i njegov tim rade na tome da se meč održi što bi značilo da se Yoka neće boriti protiv Hrgovića. U igri je ogroman novac i sve se zakompliciralo.

Tako američki mediji doznaju kako su Bakoleovi odvjetnici uputili IBF-u zahtjev da 'zabrani Yoki meč s Hrgovićem dok ne odradi borbu protiv njega.'

Što će odlučiti IBF nije poznato, ali mnogi analitičari uvjereni su kako su Yoke i njegov tim u pravu te da će na kraju vjerojatno izvisiti - Hrgović.

Ako se to dogodi pitanje je protiv koga bi se mogao boriti Hrgović? Ako se gleda ranking to bi trebao biti je Joe Joyce, boksač kojeg je Yoka pobijedio u finalu Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.