DRAMA U PET SETOVA

Nevjerojatni Đoković preokretom protiv Thiema ostao kralj Australian Opena

02.02.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković je u finalu Australian Opena pobijedio Austrijanca Dominica Thiema 6:4, 4:6, 2:6, 6:3 i 6:4 nakon četiri sata igre

Đoković je stigao do 17. naslova na Grand Slam turnirima, ispred njega su Roger Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 19 titula. Također, Đoković će u ponedjeljak ponovno preuzeti prvo mjesto na ATP listi, a ovo mu je ukupno osma titula na Australian openu.

Thiemu je ovo bilo treće finale na Grand Slam turnirima, a u prethodna dva u Roland Garrosu (2018, 2019) izgubio je od 'kralja zemlje' Španjolca Rafaela Nadala.

  • +18
Australian Open, finale, Novak Đoković - Dominic Thiem Izvor: EPA / Autor: MICHAEL DODGE

Đoković je odlično ušao u meč, odmah napravio break te uskoro došao do vodstva od 4:1 u prvom setu. Austrijanac je u sedmom gemu vratio servis, ali je zatim na break šansu Đokovića napravio dvostruku pogrešku te mu predao prvi set.

U drugom setu prvi je do breka došao Thiem, u trećem gemu, ali ga je Đoković vratio u osmom. No zatim je Austrijanac ponovno oduzeo servis Đokoviću i sigurnim servisom došao do osvajanja drugog seta sa 6:4.

Thiem je dominirao u trećem setu, poveo je sa 4:0 te ga uskoro osvojio sa 6:2.

U četvrtom setu obojica tenisača su čuvali servis sve do osmog gema kada je Đoković napravio break, a zatim je sigurno servirao za osvajanje seta sa 6:3.

Na otvaranju petog seta Đoković je oduzeo servis suparniku pa zatim spasio dvije break lopte i onda relativno lako čuvao stečenu prednost i došao do trijumfa 6:4.