neosvojiva rujevica

Nevjerojatna statistika Rijeke; dvije godine ne zna za domaći poraz

02.08.2017 u 14:24

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke večeras od 20.45 sati na Rujevici očekuje uzvrat 3. pretkola Lige prvaka protiv austrijskog Red Bull Salzburga. Nitko ne tvrdi da će biti lako, ali statistika je debelo na strani izabranika Matjaža Keka...

Ulaznice za susret Rijeke i Salzburga rasprodane su za samo nekoliko sati. Rujevica će ponovno biti puna, više od 8000 navijača dolazi podržati svoju momčad na putu prema jednoj od skupina Lige prvaka. Goste čeka paklenih 90 minuta, jasno je to i njima, sigurno će im se malo 'skratiti' noga jer u takvom ambijentu nemaju baš često priliku igrati.

No, da 'bikovi' znaju nevjerojatnu statistiku domaćih utakmica Rijeke možda bi se poštedjeli muke, da ne dolaze bespotrebno. Jedino ako su se zaželjeli mora, onda im se put isplatio...

Naime, Rijeka za domaći poraz ne zna još od 16. srpnja 2015. godine. No, tada je igrala na Kantridi, a slavio je škotski Aberdeen u pretkolu Europske lige. Nakon toga je Rijeka odigrala još samo jednu utakmicu na Kantridi, a 2. kolovoza 2015. i konačno je preselila na Rujevicu. I tu započinje sjajna priča koja traje do današnjih dana, a uvjereni smo kako će trajati i dalje.

  • +20
HNK Rijeka - The New Saints, 2. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Dakle, Rijeka na Rujevici još nikada nije izgubila! U svim natjecanjima! Rujevica je jednostavno neosvojiva tvrđava, a shvatit će to i Austrijanci večeras. Odigrala je Rijeka 47 utakmica, bez ijednog poraza - 39 pobjeda i osam remija! Danas je točno dvije godine kako Rijeka igra na svom novom, nadamo se samo privremenom stadionu dok ne nikne nova Kantrida. I nitko tu - osim Rijeke - nije slavio. Padali su Dinamo, Hajduk, Osijek... Kako god bilo, lijepa obljetnica, sigurno je da će Kek i njegovi izabranici i iz večerašnjeg susreta izaći neokrznuti, tradiciju treba njegovati.