ZAČEPITE UŠI

Nevjerojatna pogreška na EP-u u atletici; dobio je zlatnu medalju, a onda se dogodio šok

09.08.2018 u 17:21

Bionic
Reading

Nijemci slove kao savršeni organizatori velikih sportskih događanja, ali i njima se znaju dogoditi neugodne situacije. Jedna takva zbila se na Europskom prvenstvu u atletici u Berlinu

U zaista sjajnom finalu u bacanju kugle, u kojem je po prvi puta na Europskim prvenstvima čak šest natjecatelja prebacilo 21 metar (naš Stipe Žunić bio je sedmi sa 20,73), zlato je odnio Poljak Michal Haratyk sa 21,72. Ovaj 26-godišnjak prije dvije godine bio je srebrni, a sada se zasluženo popeo na najviše postolje te navijestio velike stvari u budućnosti.

No na ceremoniji dodjele medalja doživio je neugodnost koje se posebno trebaju sramiti organizatori. Naime, poljsku himnu pjevala je jedna poljska pjevačica i to iz sveg glasa, ali i ona je bila nemoćna.

Naime, čovjek zadužen za melodiju pritisnuo je tipku s krivom kazetom. Poljska pjevačica je pjevala prave riječi na krivu melodiju i sve je to zvučalo smiješno.

Kriva melodija za poljsku himnu Izvor: Društvene mreže

'Zvučalo je grozno. Pjevačica tu nije mogla ništa. Ona je hrabro pjevala himnu, ali pogriješio je čovjek zadužen za glazbu', izjavio je Konstantin Krause koji je odgovoran za ceremonije dodjele medalja.

Organizator se ispričao poljskoj delegaciji, ali gorak okus je ostao...

  • +3
Poljski bacač kugle Michal Haratyk Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL