talijanski kup

Nevjerojatan propust u redovima talijanskog velikana Rome, ali što je još smješnije, isto joj se već dogodilo ove sezone

20.01.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Nogometaši Spezije plasirali su se u četvrtfinale talijanskog kupa. Oni su u dvoboju osmine finala, kao gosti, iznenadili Romu svladavši je 4:2 (2:2, 2:1) nakon produžetka.

Spezia je u otvaranju utakmice stigla do prednosti od 2:0 golovima Galabinova (6-11m) i Saponare (15), no Pellegrini (42-11m) i Mkhitaryan (73) uspjeli su poravnati na 2:2 i odvesti susret u produžetak.

Odmah početkom dodatnih 30 minuta, Roma je ostala bez dvojice igrača, u prvoj minuti produžetka Mancini je isključen zbog drugog žutog kartona, da bi u drugoj minuti isključen i vratar Pau Lopez.

Prednost od dva igrača više Spezia je uspjela iskoristiti i golovima Verdea (107) i Saponare (119) doći do pobjede.

Inače, čak da je Roma i pobijedila, vrlo je upitno bi li igrala u četvrtfinalu. Jer, momčad iz Rima očito ne zna pravila, a što je najgore, to joj se nije dogodilo prvi puta ove sezone.

Rimski klub u ovoj je utakmici napravio čak šest izmjena, iako je po pravilima dozvoljeno pet, ali s obzirom na to da su ispali iz Kupa ne očekuju se nikakve sankcije.

FIFA u svom pravilniku dozvoljava dodatnu izmjenu u produžecima, ali pravila organizatora takmičenja (FIGC) su drugačija u talijanskom Kupu, te više od pet izmjena nije dozvoljeno.

Ovo je druga velika greška Rome. Na početku sezone su ostali bez boda kojeg su osvojili u Veroni (0:0) jer je Amadou Diawara igrao pod suspenzijom i susret je registriran službenim rezultatom od 3:0 za Veronu.

'O ovome ćemo morati najozbiljnije razgovarati. Očigledno postoji problem u nepoznavanju pravila', razočaran je bio portugalski trener na klupi 'vučice' Paulo Fonseca.

Mladi hrvatski stoper Martin Erlić odigrao je čitav susret za Speziju koja će u četvrtfinalu igrati protiv branitelja naslova Napolija.

Odranije su već poznata dva četvrtfinalna para, najzanimljiviji će biti gradski derbi Intera i Milana, dok će Juventus ugostiti drugoligaša SPAL. Posljednji četvrtfinalni par bit će poznat u četvrtak nakon što svoj dvoboj odigraju Lazio i Parma, a pobjednika tog susreta očekuje Atalanta.