TKO BI REKAO

Nevjerojatan podatak iz Lige prvaka; ovo nikako ne služi na čast engleskim golmanima i najbogatijoj ligi svijeta

07.11.2019 u 15:00

Bionic
Reading

U moru statističkih podataka nakon utakmica četvrtog kola Lige prvaka igranima u utorak i srijedu jedan od onih koji je privukao dosta pozornosti je vezan uz braniča Manchester Cityja Kyle Walkera

U utakmicama skupine C svašta se događalo. Ne trebamo previše spominjati dvoboj na Maksimiru između Dinama i Šahtara (3:3), o nevjerojatnoj završnici sve je već napisano.

No zanimljivih situacija bilo je i na drugom ogledu u Milanu između Atalante i Manchester Cityja (1:1). Već smo pisali o vrataru Claudiju Bravu koji je zamijenio ozlijeđenog Edersona samo da bi u 82. minuti ušao u povijest natjecanja kao prva golmanska zamjena koja je zaradila crveni karton.

>> Utakmica s rekordnom zaradom u povijesti kluba završila neviđenom dramom; evo koliko je Dinamo izgubio milijuna eura u jednoj minuti!

No uz Cityjeve muke s vratarima dogodilo se još nešto. Naime, igrač koji je stao između vratnica Kyle Walker obranio je jedan udarac Atalantinih nogometaša (Ruslan Malinovskyi ) i to je prva obrana nekog engleskog 'golmana' u Ligi prvaka od Ben Hamera (Leicester City – Porto) od prosinca 2016.

Da, nije greška engleski vratari zadnjih sezona ne dobivaju priliku u najjačem klupskom natjecanju, ali zato je tu Kyle Walker - igrač.

>> Klinac koji je šokirao Dinamo; na Maksimiru je debitirao u Ligi prvaka i hladno zabio penal za 3:3 u 98. minuti utakmice

  • +5
Kyle Walker prvo igrao pa branio, Atalanta - Manchester City Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

'Imali smo sreće da je domaćin uputio samo jedan udarac prema golu, ali moram Walkeru čestitati na hrabrosti i želji da pomogne momčadi na toj poziciji', rekao je trener Cityja Pep Guardiola.

Inače, da Walker završi na golu nije bila odluka Guardiole...

'Xavi Mancisidor, naš trener vratara, ukazao nam je na Walkera zbog njegove hrabrosti i zato što je brz.'

>> Trener Dinama Bjelica potpuno izgubio živce nakon drame i sudačkih odluka: VAR je sr****! To je cirkus!

  • +3
Atalanta - Manchester City, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

A što kaže prisilni vratar?

'Često se šalimo s golmanima tijekom treninga, ali sada sam shvatio da je jako teško zaustaviti neke udarce iz prvog pokušaja. U Milano smo došli ne izgubiti i mislim da je bod vrlo dobar rezultat', rekao je Walker.