fali mu samo taj trofej

Neutješni Gigi Buffon nakon ispadanja iz Lige prvaka: Svaki put mislimo da je to 'ta sezona', ali...

08.08.2020 u 15:30

Bionic
Reading

Juventus je ispao od Lyona u osmini finala Lige prvaka, taj je neuspjeh poslom platio trener Maurizio Sarri, no među onima koji su posebno bili razočarani je legendarni golman 'stare dame' Gigi Buffon (42). Ponadao se kako će baš ove sezone otići do kraja, uzeti jedni trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri

Gigi Buffon (42) je utakmicu s Lyonom pratio s klupe. Na golu Juventusa bio je Wojciech Szczesny koji je svoj posao odradio korektno. I slavio je Juve 2:1, dva je gola zabio Cristiano Ronaldo, no to nije bilo dovoljno, Lyon ide dalje zbog gola u gostima.

Pirova pobjeda baš je teško pala Buffonu koji u bogatoj karijeri nije osvojio samo jedan trofej, onaj Lige prvaka. Tri je puta igrao finale, tri je puta izgubio.

'Spremili smo se za ovaj dvoboj, pokušali 'zatvoriti' Lyon, ne dopustiti mu da zabije... No, nakon samo 12 minuta to je palo u vodu i ništa nakon toga nije pomoglo. Trudili smo se ostati smireni, organizirani, da stvaramo šanse i da ne divljamo prema naprijed. Kad smo došli do 2:1 stvarno smo počeli vjerovati, jer smo se vratili od 0:1, ali tri gola nisu lak zadatak', pričao je legendarni Gigi nakon utakmice i ispadanja njegovog Juventusa te napomenuo:

'Da, nismo došli do tamo gdje smo željeli... Ili do kuda smo mislili da ćemo stići. Razočarani smo, jer kao i svaki put kad uđemo u natjecanje, sanjamo da ćemo otići do kraja. I svaka godina djeluje kao ona prava, da je to baš 'ta', ali...'

  • +8
Juventus - Lyon, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Nakon svega je i trener Maurizio Sarri dobio otkaz na klupi Juventusa.

'Bilo je svijetlih i tamnih trenutaka, a naša filozofija je da otjeramo te oblake i konstantno imamo sunce. Naravno, to nikad nije moguće stalno, ali idemo prema tome. Što se tiče Sarrija, 'iskre' se ponekad jave, ponekad ne... Za to treba i ona 'pozitivna vibra', atmosfera, treba izazvati tu 'iskru'. Moj je dojam da protiv Lyona nismo ni imali šansu da se ta 'iskra' pojavi i 'zapali' našu igru. To je ono što razočarava', zaključio je Gigi Buffon koji s Juventusom ima ugovor na još godinu dana.