BAYERNOVA KRIŽALJKA

Neuera se čeka, Butt produžio, Kraft pobjegao

03.05.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Vratar njemačke nogometne reprezentacije i Schalkea Manuel Neuer sve je bliži prelasku u redove Bayerna što je razljutilo Thomasa Krafta (22) i on će na koncu ove sezone napustiti bavarski klub. Za razliku od njega Hans-Jörg Butt (36) je produžio ugovor na još jednu sezonu

'Kraft je sjajan vratar, jedan od najboljih u Njemačkoj. Međutim, nismo mu mogli obećati mjesto na vratima', kazao je sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger. Kraft je svjestan kako bi Neuerovim dolaskom bio osuđen na klupu, pa će sreću potražiti na nekoj drugoj adresi. Kraft je prvi dio sezone bio pričuvni vratar Bayerna, no početkom ove godine Louis Van Gaala ga je gurnuo u 'vatru'. Nakon što je Nizozemac dobio otkaz Kraft je ponovo preselio na klupu, a mjesto u momčadi dobio je Butt.

'Van Gaal me bez pravog razloga udaljio iz momčadi', kazao je Butt, a s njim se složio i predsjednik kluba Uli Höness.

'Promjena golmana u pola sezone je unijela nered u našu obranu. Bili smo protiv takve odluke, no Van Gaal nije poslušao naš savjet', kazao je Höness.

O Buttu se pohvalno izrazio i Jupp Heynckes, koji će iduće sezone voditi Bayern, pa je vodstvo kluba 36-godišnjem čuvaru mreže ponudilo novi ugovor koji je Butt spremno prihvatio.

'Butt je odličan vratar. Njegova smirenost i iskustvo su iznimno bitni za našu momčad', dodao je Karl-Heinz Rummenigge.

U Bayernovim planovima 'jedinica' je rezervirana za Neuera kojeg love i engleski velikani. Međutim, vratar 'elfa' ne želi u inozemstvo. 'Mnogi igrači misle kako moraš igrati u inozemstvu, ali ja ne', poručio je Neuer.