NIJE IŠLO

Nestala je čarolija Diega Simeonea; iskreno priznanje Atleticovog trenera koji je nabrojao razloge za bolni poraz od Leipziga

14.08.2020 u 08:24

Bionic
Reading

Nakon poraza u četvrtfinalu završnog turnira Lige prvaka u Lisabonu, trener Atletico Madrida Diego Simeone dao je svoje mišljenje o utakmici protiv RB Leipziga

Istaknuo je da nisu uspjeli nametnuti svoju igru, te je čestitao Leipzigu na prolazu u polufinale.

'Dečki su dali sto posto, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Oni su bili brži, dobili su većinu duela. Moram priznati da mi se sviđa njihov entuzijazam i svježina s kojima su igrali. Zasluženo su pobijedili i čestitam im na prolazu u polufinale', rekao je Atléticov trener Diego Simeone.

Podsjećamo, prvi pogodak za Leipzig zabio je Dani Olmo. Bivši veznjak Dinama je u 51. minuti glavom svladao Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta. Olmu je sjajno asistirao Marcel Sabitzer, a za Španjolca to je bio prvi pogodak u Ligi prvaka u dresu bundesligaša.

Atletico se vratio golom Joãa Felixa iz penala u 71. kojeg je sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Klostermann.

  • +14
RB Leipzig - Atletico Madrid, četvrtfinale Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Lluis Gene / POOL

Povijesno polufinale Leipzigu donio je mladi Amerikanac Tyler Adams u 88. minuti susreta. Angelino je dao povratnu loptu za Adamsa, ovaj je zapucao s ruba šesnaesterca, a lopta se na putu do mreže odbila od bloka i prevarila Oblaka. Bio je to njegov prvijenac za Leipzig u 28. nastupu, u pravom trenutku!