ŠARM WIMBLEDONA

Nesreća na terenu postala lijepa priča

25.06.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Dok su se Marin Čilić i Ivo Karlović pošteno namučili za plasman u treće kolo Wimbledona, njihovi budući protivnici drugu su stepenicu preskočili bez muka. Posebno je zanimljivo bilo u kratkom dvoboju Tommyja Haasa i Michaela Llodre

Nakon što se Llodra ozlijedio...

Karlovića u trećem kolu čeka Tsonga, kojemu je meč i prije početka predao opasni Talijan Bolelli, dok je sljedeći Čilićev suparnik na terenu morao provesti tek sedam gemova.

Haas je igrao šesti gem protiv francuskog specijalista za parove i sjajno skratio jednu loptu. Francuz je potrčao, nije se uspio zaustaviti i u punoj brzini naletio na skupljačicu loptica i s njom pod nogama zabio se u sudački stolac. Djevojčica je srećom ostala neozlijeđena, no Llodra, koji joj se ispričao zaista očinskom ljubavlju, nakon sudara uspio je odigrati još samo jedan gem i morao je predati.

Meč je bio gotov, no Haas je ostao, a s njim i veći dio publike na terenu broj jedan. Dobro raspoloženi Nijemac tada je nastavio igrati protiv skupljača lopti, a u jednom je trenutku skupljao loptice dok su se nadigravala dvojica skupljača. Publika je ostala oduševljena ovakvim raspletom, pljeskali su nakon svakog udarca, a Haas je ispraćen ovacijama. Jedan od komentara na britanskim forumima kaže: 'Čini se da i neki Nijemci imaju smisla za humor.

...Haas je odlučio zabaviti skupljače i publiku

'Ne sjećam se najbolje događaja, još sam prilično zbunjena. Mama kaže da zovu ljudi iz cijelog svijeta i da se mali brat nikako ne može prestati smijati', rekla je znatiželjnim novinarima nakon dvoboja skupljačica koja se sudarila s Llodrom i na pitanje o najdražem igraču bez razmišljanja ispalila: 'Federer, tako ga volim.'

S obzirom na to da trenira tenis, izrazila je želju da jednom i sama nastupi u Wimbledonu, a Haas će ovim potezom nesumnjivo postati jedan od omiljenih igrača engleske publike. Budući da je nevjerojatno talentiran tenisač čiju su karijeru uništile ozljede, simpatije teniske javnosti uživa diljem svijeta, a nakon ove epizode mogao bi postati jedan od izuzetno rijetkih Nijemaca koji će u Londonu uživati u navijačkoj potpori. Vidjet ćemo već u subotu tijekom dvoboja s Marinom Čilićem.